Language Cert Próbanyelvvizsga

 

Immáron több mint tíz éves hagyománya van annak, hogy iskolánk tanulói évente egyszer ingyenesen felmérhetik nyelvtudásukat. Idén november elején ismét megrendezésre került a Katedra Nyelviskolával karöltve a Language Cert próbanyelvvizsga, ahol 35 tanulónk vett részt az írábeli és – a szóbeli vizsgához tartozó – hallásutáni vizsgarészeken B2, azaz a középfokú nyelvvizsga szintjén.

Ez az esemény jó lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy objektív visszajelzést kapjanak aktuális tudásukról, mivel a feladatok javítását a Katedra Nyelviskola és a budapesti központú Language Certificate Nyelvvizsga Központ nyelvvizsgáztató tanárai végezték.

A tanulók mintegy felének sikerült átugrani a lécet, sőt voltak, akik kiválóan teljesítették a feladatokat (FCP) és voltak, akik csak részben jártak sikerrel. A diákok és felkészítőik igen hasznosnak értékelték a próbanyelvvizsgát, mivel így nagyobb magabiztossággal tehetik magukat próbára majd „éles” helyzetben, illetve megtapasztalhatták, hogy melyik az a vizsgarész, ahol még szükségük van fejlődésre, esetleg a feladatok értelmezésekor a nagyobb odafigyelésre.

Sajnos, a kialakult járványügyi helyzet miatt a szóbeli vizsgarészt későbbre halasztották a szervezők, de reméljük, hogy ez az esemény is motiválja tanulóinkat a még tudatosabb felkészülésre és a nyelvvizsgára történő jelentkezésre, amelynek eredményeképpen a nyelvvizsgabizonyítvánnyal rendelkezők száma tovább emelkedik iskolánkban.