Akikre büszkék vagyunk

Versenyeredmények a 2018/19-es tanévben

 

Verseny neve

Résztvevők

Eredmény

Felkészítő tanár

Krimit tud?

Kelemen Adrienn 10. D
Kóródi Dorina 10. D
Orbán Réka 10. D

regionális forduló 4. hely

Kránicz Tünde

Göcseji Harci Túra

Hammer Noémi 11. D
Horváth Csenge 9. D
Pucz András 11. D
Sunyec Bence 12. K

országos 6. hely

Kulcsár József

(Stoff Dóra kísérő)

Országos Haditorna
XVI. országos ifjúsági honvédelmi verseny

Kovács Dániel 12. K
Sunyec Bence 12. K
Szabó Levente 11. D
Putz András 11. D

megyei 1. hely

Kulcsár József

(Klenovics Endre kísérő)

Országos Haditorna
XVI. országos ifjúsági honvédelmi verseny

Horváth Csenge 10. D
Teglovics Bálint 10. D
Farkas Krisztián 11. C
Latyák Pál 11. D

megyei 3. hely

Kulcsár József

(Klenovics Endre kísérő)

Diákolimpia atlétika
Fiú súlylökés

Vasvári Péter 12. A
Latyák Pál 11. D
Szabó Kevin 12. A
Kovács Roland 12. A
Ambrus Bálint 12. A

megyei 1. hely

Retter Tamás

Diákolimpia atlétika
Fiú magasugrás

Keresztes Zalán 10. K
Plajbász Bence 12. E
Dávid Bence 11. C
Tóth Bence 12. D
Niklai Péter 11. D

megyei 2. hely

Retter Tamás

Diákolimpia
Fiú svédváltó

Holoda Martin 12. B
Pete Martin 11. B
Tóth Bence    12. D
Teglovics Bálint  10. D

megyei 2. hely

Retter Tamás

Diákolimpia atlétika
Leány távolugrás

Markán Valentina 11. B
Szűcs Blanka 10. K
Horváth Csenge 10. D
Lábodi Lili 11. D

megyei 2. hely

Retter Tamás

Diákolimpia atlétika
Leány svédváltó

Lábodi Lili 11. D
Horváth Csenge 10. D
Domokos Diána 10. D
Kontra Karolina 10. K

megyei 3. hely

Retter Tamás

Aludj máskor! 24 órás vetélkedő Nagybajomban

Iskola csapata

8. hely

Stoff Dóra, Bödő Krisztián (kísérők)

Csak tiszta forrásból fotókiállítás

Tóth Zsombor 10. A

országos 1. hely

 

Kollégiumi fotókiállítás természeti képekből

Tóth Zsombor 10. A

 

 

Horváth Géza nemzetközi ökölvívó emlékverseny 70 kg junior korcsoport         

Györei Barnabás 9. K

nemzetközi 1. hely

Ring SC Kaposvár

Horváth Géza nemzetközi ökölvívó emlékverseny 70 kg junior korcsoport

Györei Barnabás 9. K

legjobb junior versenyző

Ring SC Kaposvár

Id. Süllős Gyula emlékverseny

Györei Barnabás 9. K

országos 1. hely

Ring SC Kaposvár

Magyar bajnokság ökölvívás, junior krcs.
70 kg

Györei Barnabás 9. K

országos 2. hely

Ring SC Kaposvár

 

Nagyszerű eredmény az On-lion angol nyelvi versenyen!

Novák Dóra, 11.d osztályos tanuló nagyszerű eredményt ért el az On-lion nyelvi verseny első fordulójában, mivel hibátlan megoldásának köszönhetően bent van az első 14 helyezett között.  Ennek köszönhetően nagy esélye maradt arra, hogy a végén elhozhassa az értékes nyeremények egyikét, feltéve ha a következő fordulóban is hasonlóan teljesít. Növeli teljesítménye értékét, hogy kategóriájában 524 versenyző adott be értékelhető feladatlapot.

További sok sikert kívánunk Neki!

„Krimit tud?"

2018. október 11-én 8. alkalommal szerveztek ezen a néven vetélkedőt Magyarországon.

A regionális fordulót, ahol Zala, Tolna, Baranya és Somogy megye csapatai vetélkedtek, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon rendezték meg. Somogy megyét iskolánk is képviselhette a megmérettetésen.

 A verseny célja, hogy a fiatalok megismerjék, és játékos formában feldolgozzák a bűnmegelőzéssel kapcsolatos információkat, ismereteket. Miden csapat két feladatot kapott. Elsőként az úgynevezett zsebszöveges feladatot kellett teljesíteni, ami a Beugró című televíziós vetélkedő adaptációja, a második pedig egy barkochbaszerű játék, ami a „Ki vagyok én?” - címet kapta.

Mindkét feladatot igyekeztünk teljes erőbedobással megoldani, néhol humort csempészni a szakmai kifejezések mellé. Nagyon jól éreztük magunkat. Külön meglepetés és öröm volt, hogy a játékot Pokorny Lia színművésznő vezette le. Dobogós helyezést idén még nem értünk el, de hatalmas élménnyel gazdagodhattunk.

Jövőre újra szívesen indul a csapat a vetélkedőn! Hajrá Gépész!

3 fős csapatunk tagjai: Kelemen Adrienn, Kóródi Dorina, Orbán Réka 10. D osztályos tanulók; a felkészítő tanár Kránicz Tünde tanárnő volt.

Orbán Réka 10. D osztályos tanuló beszámolója

A csapat 4. helyezett lett.
GRATULÁLUNK!

 

Az Országos Haditorna Döntőjében a Gépész

Az Eötvöst két csapat képviselte az Országos Haditorna Verseny megyei fordulójában, ahol összesen 12 csapat vett részt és ugyanennyi versenyfeladat szerepelt a megmérettetésen. A tét nem volt kisebb, mintsem az, hogy az első helyezett csapat képviselheti Somogyországot a tavaszi döntőn.

A Gépész mint címvédő vett részt az eseményen, hiszen tőlünk került ki tavaly és tavaly előtt is a bajnok. Ennek megfelelően idén is esélyesként érkeztünk, azonban nem elbizakodottan. Tudtuk, hogy van két-három igen erős ellenfelünk, akik velünk egyetemben, keményen készültek a versenyre.

A versenyszámok a következők voltak: elsősegély ismeret, honvédelmi totó, távbecslés, kézigránát hajítás lőszeres ládával való futással összekötve, tájfutás, légpuska lövészet, akadálypálya, 4X400 méteres fegyveres váltófutás, térképészet-tereptan, airsoft lövészet, történelmi totó, „mocsáron” való átkelés.

A ”Gépész” nevű csapatunk 14 helyezési ponttal, nagyon magabiztosan első lett (Kovács Dániel 12.K, Pucz András 11.D, Sunyec Bence 12.K, Szabó Levente 11.D, felkészítő és csapatvezető: Kulcsár József), így ők képviselhetik iskolánkat és a megyét a budapesti országos döntőn, míg a „ Rendvédelem” elnevezésű csapatunk (Horváth Csenge 10.D, Farkas Krisztián 11.I, Latyák Pál 11.D, Teglovics Bálint 10.D, felkészítő: Kulcsár József, csapatvezető: Klenovics Endre) mindössze egy helyezési ponttal került a siófoki Krúdy második helyezett csapata mögé.

Köszönjük Szabó Andreának, aki az elősegélynyújtási ismeretekben és Galambos Erikának, aki a tájfutásban segített hozzá minket a sikeres szereplésben!

Az Eötvös csapattagjai és csapatvezetőik: (állnak: Kulcsár József, Szabó Levente, Horváth Csenge, Klenovics Endre, Latyák Pál, guggolnak: Farkas Krisztián, Kovács Dániel, Sunyec Bence, Pucz András, Teglovics Bálint)

Sajtómegjelenés:
www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/granatot-vetett-diadalt-aratott-a-gepesz-a-haditornan-1235144/
https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/osszecsaptak-jovo-katonai-856311/
http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/10/04/haditorna-fordulo-volt-kaposvaron.html

 

2018-ban is ott volt a GÉPÉSZ a 24 órás vetélkedőn

 

Iskolánk csapata 2018. szeptember 28-án ebben az évben is elindult a nagybajomi „Aludj máskor!” 24 órás vetélkedőre. A csapat rengeteget készült, mindent megtettünk azért, hogy minél színvonalasabban tudjunk szerepelni, idén is a 8. helyet sikerült megszereznünk.

Az "Aludj máskor!" vetélkedőn sok iskola volt, de minden iskola félre tudta tenni a versengést és együtt tudtunk bulizni. Ez magában adott egy alaphangulatot az egész versenynek, de a hangulatot még fokozta, hogy a szervezőktől nagyon ötletes, és néha gondolkodtató feladatokat kaptunk.
 

Bevonulás
 

Hajnali buli
 

A nagy csapat

Sajtó:
https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-napig-kuzdenek-a-gyozelemert-a-kozepiskolasok-1226705/

ÜGYESEK VOLTUNK ATLÉTIKÁBAN

 

Sikerrel szerepeltek csapataink az atlétika ügyességi csapatbajnokság megyei döntőjén.

Harmadik helyen zárt a leány svéd váltónk. A csapat tagjai: Lábodi Lili, Horváth Csenge, Domokos Diána és Kontra Karolina.

Második lett a leány távolugró csapat: Markán Valentina, Szűcs Blanka, Horváth Csenge és Lábodi Lili. Szintén a második helyet szerezték meg a fiú magasugrók a Keresztes Zalán, Plajbász Bence, Dávid Bence, Tóth Bence és Niklai Péter összeállításban. Ezüstérmes lett még a fiú svéd váltó is. A csapat tagjai: Holoda Martin, Pete Martin, Tóth Bence és Teglovics Bálint.

Első helyet szerzett a fiú súlylökő csapatunk, melynek tagjai: Vasvári Péter, Latyák Pál, Szabó Kevin, Kovács Roland és Ambrus Bálint.

GRATULÁLUNK!

Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

 

Energiahatékony Mentor Iskola lettünk!

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, aminek egyik fontos kérdése az energiafelhasználás. Ez a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energiahatékonysági program. Létrehoztak egy virtuális erőművet, amelynek célja nem az energiatermelés, hanem az energiamegtakarítás. Projektjük keretén belül felhívást intéztek különböző cégekhez, vállalkozásokhoz és önkormányzatokhoz, arra bíztatva őket, hogy bizonyos fejlesztéseket végrehajtva energiát takarítsanak meg, hiszen az el nem költött energiánál zöldebb és olcsóbb energia nem létezik.

A program 2011-ben indult és 2016-tól a fenntarthatósági témahét keretén belül már az iskolákat is megszólítják. Az oktatási intézmények esetében az volt a fő cél, hogy a diákok megismerjék a túlzott energiafelhasználásból eredő és ennél fogva földünk jövőjét veszélyeztető problémákat, és a tanulók minél szélesebb körben ismerkedjenek meg alternatív, környezetkímélő megoldásokkal.

 

 

Azon iskolák, amelyek komolyan vették ezt a felhívást és tanulóik igazolhatóan részt vettek a témához kapcsolódó különböző színes programokon, elismerésben részesültek. Iskolánk az előző tanévben, mint Energiatudatos iskola már átvehetett egy elismerést, de most szeptember 20-án egy szinttel feljebb lépve, Energiahatékony mentor iskola címen újabb elismerésben részesültünk az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. Rajtunk kívül Magyarországon, csupán még egy iskola büszkélkedhet ezzel a címmel.

Az idei tanév fenntarthatósági témahetének középpontjában a víz és a közlekedés áll majd. Az eseményre a számos már megszokott és új program mellett egy meglepetéssel is készülünk diákjaink számára!

M1 híradóban megjelent összefoglaló

 

fotógaléria: http://www.mi6.hu/2018osz/

A MI6 Virtuális Erőmű Applikációját az alábbi linkeken töltheti le. Ebben bővebben olvashat a pályázati információkról, illetve a díjátadón készült fényképek mellett, itt is megtekintheti a hamarosan megjelenő kisfilmet.

IOS: https://itunes.apple.com/app/id1352913211 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.energrade.mi6

Részt vettünk a Göcseji Harci Túrán

2018. szeptember 11-én a Zala megyei Kemendollár településen került megrendezésre a Göcseji Harci Túra. Iskolánkat négy tanuló képviselte a 17 feladatból álló versenyen. A gyakorlati feladatok mellett elméleti tudásra is szükségük volt a versenyzőknek. A megmérettetést több hónapos alapos felkészülés előzte meg, így a versenyen minden feladatban helyt álltak tanulóink. A versenyszámok között felsorolhatjuk az íjászkodást, kerékpározást, tájékozódási futást, lőgyakorlatokat, kézigránát célba dobást, elsősegélynyújtást, történelmi tesztet…. Csapatunk Somogy megyét képviselte. A 17 iskola közül az előkelő 6. helyezést sikerült megszerezni. Vidámság, jókedv, csapatmunka és a fair play szelleme jellemezte napunkat.

Köszönjük a felkészítést és a sok segítséget a felkészítő tanároknak!


Versenyzőink:

Hammer Noémi Ivett 11. D

Horváth Csenge 9. D

Pucz András 11. D

Sunyec Bence 12. K

 

Felkészítő tanár: Kulcsár József

Kísérő tanár: Stoff Dóra

Hajrá Gépész!

Díjazták pedagógusainkat

A 2018 szeptember 2-i városi tanévnyitó ünnepélyen díjazták tanárainkat.
Nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át:


MADARÁSZ MIKLÓS


SZALAI KATALIN

MAÁR TIBOR és ZÖLLEI ISTVÁN elfoglaltsága miatt az emlékérmet egy későbbi időpontban veszi át.

Kiemelkedő pedagógusi munkájának elismeréseként Polgármesteri Dícsérő Oklevelet kapott:


TAKÁCS SZILVIA


FISLI ISTVÁN

Mindannyiuknak szívből gratulálunk, jó egészséget, magánéleti és szakmai sikereket kívánunk!

SZAKMAI GYAKORLAT = ÚJÍTÁS!

Gurdon Tamás Alex és Vörös Ákos 11. E osztályos tanulók, a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. 8. sz. üzemében töltötték a nyári gyakorlatot. A diákok a gyakorlat alatt egy olyan gépet építettek, amelynek nagy hasznát veszi a gyártás. Újításukkal több minőségi hibát lehet a jövőben kiküszöbölni, illetve a további gyártási folyamatok során használt nagy értékű gyártógépek élettartamát is növeli.

Munkájukért, szakmai tudásukért elismerő oklevelet és ajándékot vehettek át.
Újítás: Az AKG mikrofonok egyik alkatrészéről 100%-ban le kell tisztítani a felesleges teflont, hogy szerelhető legyen. Ezt eddig egy ónfürdővel felmelegített sablonnal csinálták, amire csipesszel tették rá és vették le a munkadarabot, ami több szempontból sem volt jó megoldás. Egyrészt az ónfürdő csak 180-200 C°-ig volt képes melegíteni a sablont, ami nem volt elég a teflonréteg megolvasztására, másrészt a csipesszel való levételnél meghajlíthatták a munkadarabot. Ha a sérült munkadarabot betették a soron következő gépbe, az sértette a sablont, aminek 2 millió forint a cseréje.
A diákok a felügyelőjük támogatásával építettek egy gépet, ami a tisztítósablont 250-280 C°-ra melegíti, valamint egy gomb segítségével egy sűrített levegős munkahenger löki le a sablonról a munkadarabot. Ezzel az eljárással nem hajlik meg, így kisebb eséllyel sérti a soron következő gépet, ezáltal megnöveli a nagy értékű szerszám élettartamát.

GRATULÁLUNK MUNKÁJUKHOZ!

Forrás:
A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. belső webfelülete. Köszönjük a tájékoztatást Boros Máriának!

Sajtómegjelenés:
http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/07/18/fiatal-ujitok-a-videotonnal.html

 

KITÜNTETTÉK ISKOLAORVOSUNKAT

A Magyar Egészségügy Napja alkalmából kórházi dolgozókat és az alapellátásban tevékenykedőket is díjazták áldozatos munkájukért. Többek között Kaposvár MJV Önkormányzatának díjazottja lett iskolaorvosunk, Dr. Gerecs Eszter is.

Gratulálunk, köszönjük iskolánkért, tanulóinkért végzett munkáját!

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/kozosen-unnepelt-a-kaposi-mor-oktato-korhaz-es-a-varos-1103854/

http://kapos.hu/hirek/egeszsegugyi_anyagok/2018-06-21/koszonet_az_aldozatos_munkaert.html

 

 

KAPOSVÁR IS ELISMERTE LEGJOBBJAINKAT

Június 20-án került sor az Együd Árpád Kulturális Központban a kaposvári oktatási intézmények kiemelkedő eredményt elérő tanulóinak és felkészítő tanárainak díjazására. Szita Károly Polgármester Úr iskolánkból a következőket köszöntötte:

  • Balog Ádám - Szakma Kiváló Tanulója Verseny, gépi forgácsoló szakma 1. helyezett. Felkészítő tanár: Huszár József.
  • Farkas Péter, Gál Dávid, Szentesi Máté, Zsoldos Marcell - Bolyai Matematika Csapatverseny 1. helyezett. Felkészítő tanár: Borbényiné Molnár Hajnalka.
  • Pap Dániel, Maretics Márk, Tóth Bence, Belovics Dominik, Elek Richárd - Országos Középiskolai Rendészeti Verseny csapat kategória 2. helyezett. Felkészítő tanár: Kulcsár József.
  • Putnoki Rita, Szili Martina, Vida Veronika - Örökségünk’48 országos történelemverseny 2. helyezett. Felkészítő tanár: Takács Szilvia.
  • Polyóka Bernadett - Szivárványhíd országos irodalmi levelezőverseny 2. helyezett. Felkészítő tanár: Kolozsiné Keresztes Éva.
  • Kálmán Kata, Peiker Gabriella - Időutazó országos történelmi levelezőverseny 1. helyezett. Felkészítő tanár: Takács Szilvia.
  • Peiker Gabriella - Arany 200 irodalmi és illusztrációs versenyen 2. helyezett. Felkészítő tanár: Kolozsiné Keresztes Éva.
  • Szemesi Krisztina, Ivusza Martin - Szivárványhíd országos irodalmi levelezőverseny 1. helyezett. Felkészítő tanár: Bognár Barbara.
  • Gazdag Dominika Zoé, Petter Daniéla - Nyelvmester országos anyanyelvi levelezőverseny 1 helyezett. Felkészítő tanár: Bognár Barbara.

Szívből gratulálunk!

Sajtómegjelenések:

http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2018/06/20/ok-a-legeredmenyesebb-tanulok.html

http://kapos.hu/videok/kapospont_net_video/2018-06-20/kaposvar_buszkesegei.html

http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2018-06-20/kaposvar_buszkesegei.html

http://www.kszc.hu/joomla/index.php/129-buszkesegeink/611-ujabb-elismeresben-reszesultek-diakjaink

 

A KAPOSVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DÍJAZTA A KIEMELKEDŐ TANULÓKAT ÉS FELKÉSZÍTŐ TANÁRAIKAT

 

Június 13-án, Nagyatádon került sor a 2017/2018-as tanév kiemelkedő eredményt elért tanulóinak és felkészítő tanárainak jutalmazására. Iskolánkból a következők vehettek részt a tiszteletükre rendezett ünnepi alkalmon és vehették át jól megérdemelt jutalmukat:

 


Fotók

 

Gratulálunk mindenkinek!

További megjelenés: http://www.kszc.hu/joomla/index.php/129-buszkesegeink/623-2018-junius-13-elismeresben-reszesultek-a-legkivalobb-diakjaink-es-pedagogusaink

Díjazták pedagógusainkat

A 2018 június 6-i városi Pedagógusnapi Ünnepségen díjazták tanárainkat.
Nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át:

FÁBIÁN ENIKŐ

SÁNDOR GYULA

TALLIÁN RUDOLF

HORVÁTH ZOLTÁN ANDRÁS hivatalos elfoglaltsága miatt az emlékérmet egy későbbi időpontban veszi át.

Kiemelkedő szakmai tevékenységéért Polgármesteri Dícsérő Oklevet kapott:

DR. BÖGÖLYNÉ RÓBER JUDIT

Kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért a Kaposvár-Somogyi Tehetségsegítő Tanács díját vehette át:

BORBÉNYINÉ MOLNÁR HAJNALKA

Mindannyiuknak szívből gratulálunk, jó egészséget, magánéleti és szakmai sikereket kívánunk!

 

 

Ezüstérem az MLSZ Fair play kupáján

Iskolánk leány labdarúgó csapata a 2017 / 2018-as tanévben újra elindult az MLSZ által szervezett fair play labdarúgó tornán. A körzeti forduló nem túl fényesen indult. Egy hazai pályán elveszített mérkőzés illetve a gyengébb gólkülönbség miatt a torna második helyét szereztük meg. De szerencsére az első két helyen végzettek jutottak tovább a megyei döntőbe.
Szóval, nem feladva, sőt feltüzelve várták a gépészes lányok a cseri úton szervezett 4-es megyei döntőt. Vissza akartak vágni a Csurgói KOLPING Nagyváthy János Gimnázium és a KSZC Széchenyi Kereskedelmi iskoláinak. Előbbinek a tavalyi megyei elsőség, az utóbbinak idei városi elsőség miatt. Sikerült a sok – sok helyzetet gólokra váltani és revansot venni a fent említett csapatoktól.
Irány Veszprém. Sikerért és továbbjutásért mentünk. Idén egészen ütős kis csapat jött össze. A két igazolt Rákóczis labdarúgó mellett a többi amatőr Eötvösös lány is felnőtt a feladathoz, és kiegészítve a rutinosabb duót hatalmas tettet vittek végbe. Négy igen nagy iramú, kemény meccset vereség nélkül lejátszva ismét gólarányon múlóan torna másodikként kvalifikálták iskolánk csapatát a Telki 8-as döntőbe.

Csapat tagjai: Hortobágyi Laura, Dénes Zsanett, Bokor Klaudia,
Győrfi Boglárka, Németh Dóra, Sipos Babett, Horváth Beatrix (Veszprém)

Elérkezett a nagy nap. A BL döntő napján rendezték meg a végső derbit. A sorolást követően B csoportba kerültek lányaink a Nagykanizsai, Váci, Budapesti csapatokkal együtt. Az ellenfeleket felmérve, és esélyt látva a keresztjátékra a dobogó egyikét tűzték ki célul. A körmérkőzések után 1 győzelemmel és 2 döntetlennel továbbjutottak a csoportból. A helyosztón a másik csoportot megnyerő, az országos diákolimpiáról jól ismert Szekszárddal kerültek össze. Nyerhető mérkőzés várt rájuk, ahonnét már egyenes út vezetett a döntőbe. Győzelem hitében mentek is fel a pályára. A nagy izgalmakkal, viszont csak kevés helyzettel teli mérkőzést 1:0 eredménnyel megnyerték. Döntőbe jutottak! A másik ágon büntetőkkel a Vác került be, akikkel a csoportban már játszottak. Erősebb, kiegyensúlyozottabb, kevésbé fáradtabb csapatnak tűnt. A mérkőzést mindvégig uralták. Csapatunk mindent megtéve keményen küzdött, de végül 1:0 vereséget szenvedett. Először kicsit csalódottan, aztán annál nagyobb örömmel, boldogsággal vették tudomásul a lányok, hogy a „ismét” a második hely jutott nekik. Továbbá iskolánk csapatából került ki a torna egyik gólkirálya, Hortobágyi Laura személyében.

Felső sor: Deák Zsuzsanna felkészítő tanár, Dénes Zsanett, Bokor Klaudia, Hortobágyi Laura, Sipos Babett, Weimann Gáborné igazgató
Alsó sor: Győrfi Boglárka, Horváth Beatrix, Németh Dóra, Szántó Lívia (Telki)

Parlamenti díjátadó

A Parlamentben jutalmazták Balog Ádám 3/11.A osztályos tanulót, aki a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, gépi forgácsoló szakmában országos első helyezést ért el, és felkészítő tanárát, Huszár Józsefet.


Galéria a képre kattintva

Gratulálunk!

Az eseményről részletes beszámoló és további fényképek tekinthetők meg az alábbi linken:

http://www.szakmasztar.hu/index.php?modul=main&func=hirek&id=262

Idén is bátrak voltunk

Iskolánk idén is megmérettette magát a május 24-én megrendezésre került „Szólalj meg bátran!” című vetélkedőn. A versenyen, melynek célja hogy bátorítsa a fiatalokat az idegen nyelven való kommunikációra, ez évben hét angol, öt német és négy olasz nyelvet tanuló csapat vett részt.

A diákok két fordulóban bizonyíthatták rátermettségüket. Hat különböző témakörben kellett szituációt megoldaniuk a célnyelven, illetve prezentációt adtak elő a „Kommunikáció régen és most” témakörben.


A zsűri az angolos csapatot külön kiemelte, mint „a legjobb szakgimnáziumi csapatot”. A csapattagok a 10. C osztályból Ivusza Martin, Mészáros Máté és Szemesi Krisztina, a 9. D osztályból Novák Kristóf és Györei Barnabás voltak.


Az angolosok felkészítői Szőke Tímea és Máté- Márton Laura tanárnők voltak.

A németes csapatot Inkeiné Kralicki Zsófia tanárnő készítette fel, a versenyre Havrillay Lívia kísérte őket. A németes csapat tagjai: Kelemen Adrienn, Pintér Márk, Lőczi Gergő 9. D, Bogdán Veronika, Szántó Renáta 10. K osztályos tanulók voltak


Ezen a versenyen került kihirdetésre két másik verseny dobogósainak névsora. Az Eötvöst mindkét versenyszámban képviselték tanulóink. A fordítóversenyt az angol B1 kategóriában Takács Gergő 10. I osztályos tanuló nyerte meg, felkészítője Gerdelics Éva tanárnő. Az idegen nyelvi tájékozódási versenyen pedig a Dömötör Ádám, Hegedüs Csaba összetételű csapat a 3. lett, felkészítőjük Kulcsár József.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Városismereti Nyelvi Verseny

 

A Klebelsberg Kollégium első alkalommal hirdetett meg városismereti versenyt angol és német nyelven, ahol iskolánkat a Dömötör Ádám és Hegedüs Csaba alkotta csapat képviselte, akik az angol nyelven próbálták a legjobbat nyújtani.

Már a kezdeti utasítások is a célnyelven hangzottak el, majd kaptak a versenyzők egy papírt, amin kérdésekre kellett válaszolni, továbbá kvíz formájában az első megtalálandó állomás helyét. Minden további állomáson feladatokat kaptak a résztvevők, természetesen ezeket is idegen nyelven.

A gépészes fiúk végig nagyon élvezték a versenyt, ahol végül az értékes harmadik helyen zártak. Felkészítő tanáruk Kulcsár József volt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Akikre büszkék vagyunk csatornájára