Buszke

Akikre büszkék vagyunk

Díjazták pedagógusainkat

A 2018 szeptember 2-i városi tanévnyitó ünnepélyen díjazták tanárainkat.
Nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át:


MADARÁSZ MIKLÓS


SZALAI KATALIN

MAÁR TIBOR és ZÖLLEI ISTVÁN elfoglaltsága miatt az emlékérmet egy későbbi időpontban veszi át.

Kiemelkedő pedagógusi munkájának elismeréseként Polgármesteri Dícsérő Oklevelet kapott:


TAKÁCS SZILVIA


FISLI ISTVÁN

Mindannyiuknak szívből gratulálunk, jó egészséget, magánéleti és szakmai sikereket kívánunk!

Kategoria: 

KITÜNTETTÉK ISKOLAORVOSUNKAT

A Magyar Egészségügy Napja alkalmából kórházi dolgozókat és az alapellátásban tevékenykedőket is díjazták áldozatos munkájukért. Többek között Kaposvár MJV Önkormányzatának díjazottja lett iskolaorvosunk, Dr. Gerecs Eszter is.

Gratulálunk, köszönjük iskolánkért, tanulóinkért végzett munkáját!

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/kozosen-unnepelt-a-kaposi-mor-oktato-korhaz-es-a-varos-1103854/

http://kapos.hu/hirek/egeszsegugyi_anyagok/2018-06-21/koszonet_az_aldozatos_munkaert.html

 

 

Kategoria: 

KAPOSVÁR IS ELISMERTE LEGJOBBJAINKAT

Június 20-án került sor az Együd Árpád Kulturális Központban a kaposvári oktatási intézmények kiemelkedő eredményt elérő tanulóinak és felkészítő tanárainak díjazására. Szita Károly Polgármester Úr iskolánkból a következőket köszöntötte:

  • Balog Ádám - Szakma Kiváló Tanulója Verseny, gépi forgácsoló szakma 1. helyezett. Felkészítő tanár: Huszár József.
  • Farkas Péter, Gál Dávid, Szentesi Máté, Zsoldos Marcell - Bolyai Matematika Csapatverseny 1. helyezett. Felkészítő tanár: Borbényiné Molnár Hajnalka.
  • Pap Dániel, Maretics Márk, Tóth Bence, Belovics Dominik, Elek Richárd - Országos Középiskolai Rendészeti Verseny csapat kategória 2. helyezett. Felkészítő tanár: Kulcsár József.
  • Putnoki Rita, Szili Martina, Vida Veronika - Örökségünk’48 országos történelemverseny 2. helyezett. Felkészítő tanár: Takács Szilvia.
  • Polyóka Bernadett - Szivárványhíd országos irodalmi levelezőverseny 2. helyezett. Felkészítő tanár: Kolozsiné Keresztes Éva.
  • Kálmán Kata, Peiker Gabriella - Időutazó országos történelmi levelezőverseny 1. helyezett. Felkészítő tanár: Takács Szilvia.
  • Peiker Gabriella - Arany 200 irodalmi és illusztrációs versenyen 2. helyezett. Felkészítő tanár: Kolozsiné Keresztes Éva.
  • Szemesi Krisztina, Ivusza Martin - Szivárványhíd országos irodalmi levelezőverseny 1. helyezett. Felkészítő tanár: Bognár Barbara.
  • Gazdag Dominika Zoé, Petter Daniéla - Nyelvmester országos anyanyelvi levelezőverseny 1 helyezett. Felkészítő tanár: Bognár Barbara.

Szívből gratulálunk!

Sajtómegjelenések:

http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2018/06/20/ok-a-legeredmenyesebb-tanulok.html

http://kapos.hu/videok/kapospont_net_video/2018-06-20/kaposvar_buszkesegei.html

http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2018-06-20/kaposvar_buszkesegei.html

http://www.kszc.hu/joomla/index.php/129-buszkesegeink/611-ujabb-elismeresben-reszesultek-diakjaink

 

Kategoria: 

A KAPOSVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DÍJAZTA A KIEMELKEDŐ TANULÓKAT ÉS FELKÉSZÍTŐ TANÁRAIKAT

 

Június 13-án, Nagyatádon került sor a 2017/2018-as tanév kiemelkedő eredményt elért tanulóinak és felkészítő tanárainak jutalmazására. Iskolánkból a következők vehettek részt a tiszteletükre rendezett ünnepi alkalmon és vehették át jól megérdemelt jutalmukat:

 


Fotók

 

Gratulálunk mindenkinek!

További megjelenés: http://www.kszc.hu/joomla/index.php/129-buszkesegeink/623-2018-junius-13-elismeresben-reszesultek-a-legkivalobb-diakjaink-es-pedagogusaink

Kategoria: 

Díjazták pedagógusainkat

A 2018 június 6-i városi Pedagógusnapi Ünnepségen díjazták tanárainkat.
Nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át:

FÁBIÁN ENIKŐ

SÁNDOR GYULA

TALLIÁN RUDOLF

HORVÁTH ZOLTÁN ANDRÁS hivatalos elfoglaltsága miatt az emlékérmet egy későbbi időpontban veszi át.

Kiemelkedő szakmai tevékenységéért Polgármesteri Dícsérő Oklevet kapott:

DR. BÖGÖLYNÉ RÓBER JUDIT

Kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért a Kaposvár-Somogyi Tehetségsegítő Tanács díját vehette át:

BORBÉNYINÉ MOLNÁR HAJNALKA

Mindannyiuknak szívből gratulálunk, jó egészséget, magánéleti és szakmai sikereket kívánunk!

 

 

Kategoria: 

Ezüstérem az MLSZ Fair play kupáján

Iskolánk leány labdarúgó csapata a 2017 / 2018-as tanévben újra elindult az MLSZ által szervezett fair play labdarúgó tornán. A körzeti forduló nem túl fényesen indult. Egy hazai pályán elveszített mérkőzés illetve a gyengébb gólkülönbség miatt a torna második helyét szereztük meg. De szerencsére az első két helyen végzettek jutottak tovább a megyei döntőbe.
Szóval, nem feladva, sőt feltüzelve várták a gépészes lányok a cseri úton szervezett 4-es megyei döntőt. Vissza akartak vágni a Csurgói KOLPING Nagyváthy János Gimnázium és a KSZC Széchenyi Kereskedelmi iskoláinak. Előbbinek a tavalyi megyei elsőség, az utóbbinak idei városi elsőség miatt. Sikerült a sok – sok helyzetet gólokra váltani és revansot venni a fent említett csapatoktól.
Irány Veszprém. Sikerért és továbbjutásért mentünk. Idén egészen ütős kis csapat jött össze. A két igazolt Rákóczis labdarúgó mellett a többi amatőr Eötvösös lány is felnőtt a feladathoz, és kiegészítve a rutinosabb duót hatalmas tettet vittek végbe. Négy igen nagy iramú, kemény meccset vereség nélkül lejátszva ismét gólarányon múlóan torna másodikként kvalifikálták iskolánk csapatát a Telki 8-as döntőbe.

Csapat tagjai: Hortobágyi Laura, Dénes Zsanett, Bokor Klaudia,
Győrfi Boglárka, Németh Dóra, Sipos Babett, Horváth Beatrix (Veszprém)

Elérkezett a nagy nap. A BL döntő napján rendezték meg a végső derbit. A sorolást követően B csoportba kerültek lányaink a Nagykanizsai, Váci, Budapesti csapatokkal együtt. Az ellenfeleket felmérve, és esélyt látva a keresztjátékra a dobogó egyikét tűzték ki célul. A körmérkőzések után 1 győzelemmel és 2 döntetlennel továbbjutottak a csoportból. A helyosztón a másik csoportot megnyerő, az országos diákolimpiáról jól ismert Szekszárddal kerültek össze. Nyerhető mérkőzés várt rájuk, ahonnét már egyenes út vezetett a döntőbe. Győzelem hitében mentek is fel a pályára. A nagy izgalmakkal, viszont csak kevés helyzettel teli mérkőzést 1:0 eredménnyel megnyerték. Döntőbe jutottak! A másik ágon büntetőkkel a Vác került be, akikkel a csoportban már játszottak. Erősebb, kiegyensúlyozottabb, kevésbé fáradtabb csapatnak tűnt. A mérkőzést mindvégig uralták. Csapatunk mindent megtéve keményen küzdött, de végül 1:0 vereséget szenvedett. Először kicsit csalódottan, aztán annál nagyobb örömmel, boldogsággal vették tudomásul a lányok, hogy a „ismét” a második hely jutott nekik. Továbbá iskolánk csapatából került ki a torna egyik gólkirálya, Hortobágyi Laura személyében.

Felső sor: Deák Zsuzsanna felkészítő tanár, Dénes Zsanett, Bokor Klaudia, Hortobágyi Laura, Sipos Babett, Weimann Gáborné igazgató
Alsó sor: Győrfi Boglárka, Horváth Beatrix, Németh Dóra, Szántó Lívia (Telki)

Kategoria: 

Parlamenti díjátadó

A Parlamentben jutalmazták Balog Ádám 3/11.A osztályos tanulót, aki a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, gépi forgácsoló szakmában országos első helyezést ért el, és felkészítő tanárát, Huszár Józsefet.


Galéria a képre kattintva

Gratulálunk!

Az eseményről részletes beszámoló és további fényképek tekinthetők meg az alábbi linken:

http://www.szakmasztar.hu/index.php?modul=main&func=hirek&id=262

Kategoria: 

Idén is bátrak voltunk

Iskolánk idén is megmérettette magát a május 24-én megrendezésre került „Szólalj meg bátran!” című vetélkedőn. A versenyen, melynek célja hogy bátorítsa a fiatalokat az idegen nyelven való kommunikációra, ez évben hét angol, öt német és négy olasz nyelvet tanuló csapat vett részt.

A diákok két fordulóban bizonyíthatták rátermettségüket. Hat különböző témakörben kellett szituációt megoldaniuk a célnyelven, illetve prezentációt adtak elő a „Kommunikáció régen és most” témakörben.


A zsűri az angolos csapatot külön kiemelte, mint „a legjobb szakgimnáziumi csapatot”. A csapattagok a 10. C osztályból Ivusza Martin, Mészáros Máté és Szemesi Krisztina, a 9. D osztályból Novák Kristóf és Györei Barnabás voltak.


Az angolosok felkészítői Szőke Tímea és Máté- Márton Laura tanárnők voltak.

A németes csapatot Inkeiné Kralicki Zsófia tanárnő készítette fel, a versenyre Havrillay Lívia kísérte őket. A németes csapat tagjai: Kelemen Adrienn, Pintér Márk, Lőczi Gergő 9. D, Bogdán Veronika, Szántó Renáta 10. K osztályos tanulók voltak


Ezen a versenyen került kihirdetésre két másik verseny dobogósainak névsora. Az Eötvöst mindkét versenyszámban képviselték tanulóink. A fordítóversenyt az angol B1 kategóriában Takács Gergő 10. I osztályos tanuló nyerte meg, felkészítője Gerdelics Éva tanárnő. Az idegen nyelvi tájékozódási versenyen pedig a Dömötör Ádám, Hegedüs Csaba összetételű csapat a 3. lett, felkészítőjük Kulcsár József.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Kategoria: 

Városismereti Nyelvi Verseny

 

A Klebelsberg Kollégium első alkalommal hirdetett meg városismereti versenyt angol és német nyelven, ahol iskolánkat a Dömötör Ádám és Hegedüs Csaba alkotta csapat képviselte, akik az angol nyelven próbálták a legjobbat nyújtani.

Már a kezdeti utasítások is a célnyelven hangzottak el, majd kaptak a versenyzők egy papírt, amin kérdésekre kellett válaszolni, továbbá kvíz formájában az első megtalálandó állomás helyét. Minden további állomáson feladatokat kaptak a résztvevők, természetesen ezeket is idegen nyelven.

A gépészes fiúk végig nagyon élvezték a versenyt, ahol végül az értékes harmadik helyen zártak. Felkészítő tanáruk Kulcsár József volt.

Kategoria: 

Győzelem a közlekedésbiztonsági versenyen

 

Idén első alkalommal rendezték meg Budapesten az Ifjú Polgárőrök Országos Közlekedésbiztonsági Versenyét, melyen iskolánk tanulói a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület tagjaiként kiemelkedő eredményt értek el.

 Juhász Martin 11. D osztályos tanuló egyéniben az 1. helyet szerezte meg, míg csapatban a Juhász Martin - Török Bertram (11. D) alkotta duó 2. helyezett lett.

3 nap, 3 győzelem!

 

Április 9-11. között iskolánk labdarúgói 3 különböző versenyen bizonyították rátermettségüket.

 Először az április 9-i diákolimpia megyei elődöntőben 11:2-es gólaránnyal utasították maguk mögé a Siófok és a Balatonboglár csapatait, majd másnap a Kapospont kupa selejtezőjén szerezték meg a csoportelsőséget. Végül a harmadik napon a Fair Play kupa tavaszi fordulóját nyerték meg a GÉPÉSZES fiúk. A 3 torna 3 különböző csapatot is jelentett, volt, ahol csak és kizárólag amatőr sportolók versenyezhettek, volt ahol már a megyei igazolású focisták is képviselhették iskolánkat.

A diákolimpiai csapatunk

Álló sor balról: Spilák Szilveszter, Horváth Balázs, Dervalits Soma, Szabó Lajos, Mayer Barna
Guggolnak: Tóth Attila, Lőczi László, Orsós Viktor

A Kapospont kupa csapata a győztes selejtező után

 

Álló sor balról: Kovács Róbert, Horváth Balázs, Lukovics Adrián, Halász Roland, Spilák Szilveszter
Guggolnak: Tóth Attila, Lőczi László, Orsós Viktor

A Fair Play kupa tavaszi fordulójának aranyérmes csapata

Álló sor balról: Darabán Dániel, Kiss Márton, Kalányos Ferenc, Mettner Kornél, Toplak Márk, Spilák Szilveszter
Guggolnak: Farkas Krisztián, Bogdán Richárd, Gáspár Viktor

A Fair Play kupa őszi és tavaszi összesített eredményei alapján aranyérmet szerzett iskolánk csapata. Kiss Márton 9 találatával a gólkirályi címet is megszerezte.

 

Kategoria: 

Nyelvi fordítóverseny

 

A KSZC Noszlopy G. Közgazdasági Szakgimnáziuma által meghirdetett nyelvi fordítóversenyre iskolánk diákjai is beneveztek mintegy 28 fővel, német és angol nyelven, három-három szinten.

A versenyzőknek magyarra kellett fordítaniuk a választott szintnek megfelelő szöveget. A zsűri nyolc tanuló munkáját találta érdemesnek a továbbküldésre, akik így bejutottak a verseny második fordulójába. Ezt a fordulót a rendező iskolában tartották, ahol egy másik, még nehezebb szöveggel kellett megbirkózni a résztvevőknek. Tanulóink más szakgimnáziumok, gimnáziumok tanulóival is felvették a kesztyűt.

A döntőben nagyon szép siker született. Takács Gergő Attila (10.i osztályos tanuló) munkáját értékelte a zsűri a legjobbnak a B1 kategóriában, így megszerezte az első helyezést.

Gratulálunk Attilának és Felkészítőjének!

 

Kategoria: 

Parlamenti különórán a gépészes diákok

 

Iskolánk tanulói a 2017/2018. tanévben is számos sikert értek el az országos történelem versenyeken, melynek köszönhetően az Országgyűlés Hivatalának meghívására 2018. április 27-én részt vehettek egy parlamenti programon, amelyen idén 5 tanuló és Takács Szilvia tanárnő képviselte iskolánkat.

A program első részében a felsőházi ülésteremben került sor a parlamenti kvízre, melyben remekeltek tanulóink és megnyerték a vetélkedőt. A győzteseket egy hatalmas tortával díjazták a szervezők. Ezután került sor a Parlament épületének megtekintésére. Mivel jelenleg nem ülésezik az országgyűlés, így számos olyan helyre is bemehetett a csoport, ahova egyébként nem viszik be a látogatókat. Így megnézhettük például a köztársasági elnök páholyát is vagy az országgyűlési képviselők étkezőjét is. Szerencsénkre pont 12 órakor értünk a kupolacsarnokba, így részesei lehettünk a koronázási jelképek mellett álló őrség váltásának is.

Az Országgyűlési Könyvtár megtekintése után került sor a Demokráciajátékra, melynek keretében tanulóink is részt vettek az országgyűlés egy napjának modellezésében. Egyik tanulónk frakcióvezetőként, míg másik diákunk miniszterként szerepelt a programban. A diákokat érintő témákban megírt, sokszor vicces felszólalásokat nagyon élvezték a tanulók.

Az ebéd után Tuzson Bence államtitkár, országgyűlési képviselő előadását hallgatták meg a tanulók az országgyűlési munkáról. A nap fénypontját az Országgyűlési Őrség bemutatója jelentette, ahol a tanulók a tájékoztató és az őrségváltás bemutatása után maguk is kipróbálhatták az őrség feladatait. És persze számos képet készítettek az őrség tagjaival. J

Ugyan kissé fáradtan, de élményekkel telve érkeztünk vissza Kaposvárra

 

Kategoria: 

Országos 1. helyezett az Eötvös tanulója az szktv-n

 

  A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 3/11. A osztályos tanulója, Balog  Ádám a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében 1. helyezést ért el gépi forgácsoló szakmában. Felkészítő tanára: Huszár József.

 

 A középiskolában végig kitűnő eredményt elért tanuló a 9. évfolyamon az OSZKTV verseny reál tantárgycsoportjában jutott döntőbe, az idei évben pedig szakmája területén vett részt az országos szakmai megmérettetésen.

 A válogatóban nyújtott teljesítményével kiérdemelte az országos döntőbe jutást, ahol mindenkit maga mögé utasítva lett első. Eredményei: írásbeli: 83%, szóbeli: 100%, gyakorlat: 99%.

 Ismereteit az iskola mellett a külső gyakorlati képzőhelyein (CadProduction, Go-Metall Kft) is bővítette, ami biztosan hozzájárult a sikeres szerepléshez.

 

Gratulálunk!

 

Kategoria: 

Györék Ármin első a Középiskolai Közlekedésbiztonsági Kupán

Az országos döntőn Somogy megye csapata első helyezést ért el, melyben nagy része volt Györék Ármin 11.E osztályos tanulónak. Ármin az egyéni versenyben, segéd-motorkerékpár kategórában 5. helyezett lett.

Gratulálunk!

Sajtómegjelenések:
http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/04/29/somogyi-siker-a-kozepiskolas-kozlekedesbiztonsagi-kupan.html
https://www.sonline.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kozlekedesbiztonsagban-somogy-a-legjobb-1038299/

Kategoria: 

BRONZ MINŐSÍTÉSEK A 2018-AS HELIKONI ÜNNEPSÉGEKEN

 

Helikoni Ünnepségeket, Keszthely egyik legnagyobb szabású rendezvényét 2018-ban április 19-21. között rendezték meg. A nívós kulturális eseményre az egész Dunántúlról érkeztek középiskolások. 

134 dunántúli középiskolából 3260 diák vett részt a Helikonon. Idén 20 kategóriában nevezhettek a középiskolák.

Iskolánkat 2 tanuló képviselte.

Szeberényi Gergő 9. C/Ny osztályos tanuló klasszikus zene/szóló ének kategóriában kapott bronz minősítést. (A komolyzene kategóriában 130 előadás volt a Festetics György Zeneiskolában.)

  Harangozó Barnabás 11/K osztályos tanuló folklór/ néptánc kategóriában szintén bronz minősítést kapott. (A népzene kategóriában 120 produkciót adtak elő.)

 

  Diákjainknak és felkészítő tanáraiknak GRATULÁLUNK!

Kategoria: 

Haditorna Országos Döntő

 

Még októberben vívták ki a taszári selejtező megnyerésével iskolánkat iskolánk egyik csapata, amely a 10.D osztály tanulóiból verbuválódott (Domoszlai Martin, Latyák Pál, Magyar Milán, Szabó Levente), a jogot az április 24-25-én megtartott országos döntőn való indulásra.

A két napos versenyt Budapesten, a Közszolgálati Egyetemen tartották. Időközben Magyar Milán iskolát váltott, az ő helyét Pucz András (10.D) vette át, aki remekül beilleszkedett a csapatba.

A verseny komplex volt, hiszen elsősegélynyújtási ismeretek (elméleti és gyakorlati egyaránt), lézerfegyveres lövészet, magasság-és távolságbecslés, akadálypálya, katonai totó, gránáthajítás, 4x400 méteres fegyveres váltófutás és tájfutás szerepelt a palettán.

A négy fős csapatok mindegyike remekül felkészült volt, így nagyszerű és színvonalas verseny alakult ki. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a debreceni Kratochvil Károly Honvédelmi Középiskola és Kollégium csapatai vitték a prímet, hiszen intézményüket képviselő három csapat közül kettő a dobogóra jutott (azért lehetett három csapata az iskolának, mivel a megyei győztes csapatuk mellett, kettő másik két országos döntő megnyerésével lehetőséghez jutott, hogy ők is képviseltessék magukat). Közéjük ékelődött be a szekszárdi Csapó Dániel Középiskola csapata.

Fiaink remekül helytálltak a megmérettetésen. A végelszámolásban a 14. helyen végeztünk, ami nagyszerű eredménynek mondható annak tudatában, hogy az ellenfelek többsége végzős tanuló volt, továbbá három héttel később kaptuk meg a hivatalos kiírást, így pedig csak két hét maradt a tényleges felkészülésre.

 

A Csapat tagjai: Latyák Pál, Szabó Levente, Pucz András, Domoszlai Martin, Kulcsár József csapatvezető.

Gratulálunk a Csapatnak!

Külön köszönet Szabó Andreának, Horváth Zsoltnak, Galambos Erikának, Ferka Gabriella Tanárnőnek, Horváth Tamás Tanár Úrnak, amiért segítettek a felkészülésben!

Kategoria: 

Bronzérem a Fair Play kupa megyei döntőjén

 

A körzeti torna megnyerése után a GÉPÉSZ fiú csapata a 3. helyet szerezte meg a Fair Play kupa megyei döntőjében. A nyolc csapatos fináléban a döntőbe jutásért büntetőpárbajban maradtak alul a gépészes fiúk, aztán a bronzmeccsen javítva, sima 3:0-s győzelmet arattak a Széchenyi csapata felett.

Álló sor balról: Kalányos Ferenc, Darabán Dániel, Mettner Kornél, Toplak Márk, Spilák Szilveszter

Guggolnak: Farkas Krisztián, Bogdán Richárd, Gáspár Viktor

Kategoria: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Buszke csatornájára