Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium és a Rákóczi Szövetség Középiskolás Szervezete

 

A Rákóczi Szövetség 1989-ben alapított társadalmi szervezet, mely a Kárpát-medencei és a világ magyarságának szolgálatában állva igyekszik segíteni a magyar kultúra, nyelv és közösség ügyét. Tevékenysége kiemelten a fiatalokra irányul: 500-nál is több helyi szervezettel rendelkezik Kárpát-medence-szerte, ezek közül 300 középiskolákban van bejegyezve.

Iskolánk szervezete 2008 óta működik. Diákjaink a Szövetség szervezésében és támogatásával kirándulásokon, vezetőképzőkön és nyári táborokon vehetnek részt. A programokon a fiatalság megismerheti a határon túli magyarság történelmét, kultúráját és mindennapjait, elősegítve ezzel a magyar identitás erősítését, a kapcsolatépítést és az egymástól való tanulást.

2020-ban a Budapesten szervezett Középiskolás Vezetői Fórumon, nyáron a sátoraljaújhelyi Kárpát-medencei Pedagógus Táborban és a Kárpát-medencei Középiskolás Táborban vettünk részt. A Nemzeti Összetartozás Napján a Himnusz-szavaláson Somogy megyét képviseltük, emellett szerepeltünk az 1956-os forradalomra emlékező Gloria Victis műsorban, illetve a Kaposvárt is bemutató Szívügy sorozatban.
 

Szervezetünk tevékenységét az alábbi videó foglalja össze:

Legutóbb a Szívügy sorozatban szerepeltek diákjaink: