Genius loci

A Kapos Atlas Gépgyár Kft tehetséggondozást támogató ösztöndíja

A Kapos Atlas Gépgyár Kft vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a duális képzésben náluk tanuló diákok előrehaladását, a tanulók anyagi és erkölcsi elismerése példaértékű. A jó tanulmányi eredményt elérő tanulók számára ösztöndíjat alapítottak, mellyel azon túl, hogy minél jobb eredmény elérésére ösztönzik a diákokat, egyben biztos munkahelyet és megélhetést is biztosítanak számukra az iskola elvégzése után. A kiemelkedően tehetséges tanulók esetében szükség esetén a felsőoktatási tanulmányokat is támogatják.


Együttműködés a Kapos Atlas Gépgyár Kft-vel a sikeres pályaválasztási, pályaorientációs tevékenység érdekében

A Kapos Atlas Gépgyár Kft vezetése nagy elhivatottsággal igyekszik intézményünk pályaorientációs, pályaválasztási tevékenységét támogatni.
Munkatársaik rendszeresen részt vesznek az intézményünk által az általános iskolásoknak szervezett pályaválasztási programokon, segítve azon célunkat, hogy minél jobb képességű, tehetséges és a műszaki pálya iránt nyitott, motivált tanulók kerüljenek be a szakképzésbe. E folyamat részeként az idei tanévben is részt vettek az Európai Szakképzési Hét programjain, az intézményi nyílt napon, a GINOP 6.2.3-17-00005. pályázat (A Kaposvári Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése) keretében szervezett Karriernapunkon is.

A pályaorientációt segítő, a pályaelhagyást csökkentő célkitűzéseink megvalósítása érdekében Biró Krisztina humán erőforrás vezető több, a munkavállalást segítő előadást tartott diákjaink számára, ahol tanulóink megismerkedhettek a munkavállaláshoz szükséges fő információkkal (pl. állásinterjú menete), átfogó képet kaphattak a szakmájukban történő elhelyezkedési lehetőségekről.

Ezt a célt szolgálják a rendszeresen megtartott üzemlátogatások, ahol a gépészeti ágazatban tanuló diákjaink megismerkedhetnek a vállalatnál zajló munkával.

 


Az „Év Kaposvári Munkáltatója” lett a Kapos Atlas Gépgyár Kft

Intézményünk kiemelt partnere, a Kapos Atlas Gépgyár Kft 2019. december 4–én vehette át Szita Károly polgármester úrtól az „Év Kaposvári Munkáltatója” díjat, mellyel elismerték a város gazdaság életének fejlesztésében, a műszaki szakemberek képzésében, a munkavállalóik munkakörülményeinek javítása érdekében végzett magas színvonalú munkájukat.

Gratulálunk partnerünknek a rangos elismeréshez!

Sajtómegjelenés:
https://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2019/12/04/a-kapos-atlas-gepgyar-kft-lett-az-ev-munkaltatoja-kaposvaron.html

http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2019-12-04/a_kapos_atlas_gepgyar_lett_iden_az_ev_munkaltatoja.html


Tehetséggondozó terem kialakítása a Kapos Atlas Gépgyár Kft támogatásával

2020. évre a vállalat a 210. tanterem teljes felújítását vállalta intézményünk Pázmány Péter utcai telephelyén, melyet tehetséggondozó teremként szeretnénk működtetni. Az ehhez szükséges felújításról és korszerűsítésről a vállalat gondoskodott, beleértve a fűtéskorszerűsítési, elektronikai és esztétikai felújítást is. A továbbiakban a terem oktatástechnikai eszközeinek beszerzése is a projekt része lesz.
A projekt célja, hogy a szakmai tanulmányi versenyekre és a „Légy a szakmád mestere!” tehetséggondozó programban való részvételhez biztosítsuk a megfelelő színteret.
A felújítás során a kivitelezést a vállalat dolgozói végezték önkéntes munkában. Kiemelendő, hogy közülük nagyon sokan iskolánkban végeztek, így számukra különösen fontos volt, hogy hozzájáruljanak az alma mater szépítéséhez.