Harmadik hely a Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjében

Iskolánk csapata harmadik helyen végzett a Debrecenben megrendezésre kerülő Országos Diákolimpia Döntő röplabda versenyén.

A debreceni megmérettetésen hét régió bajnoka és alanyi jogon a rendező megye első helyezettje vett részt. Ennek megfelelően két négyes csoportba osztották a csapatokat. Iskolánk csapata a B jelzésű kvartettbe került, ahol csoportellenfeleink a Szolnoki SZC Műszaki SZG., a Kecskeméti Bólyai Gimnázium és a Szolnoki Széchenyi I. Gimnázium voltak.

Első mérkőzésünket a Kecskemét ellen játszottuk, amelyet 3:1 arányban megnyertük, a második mérkőzésünkön a Szolnoki Széchenyi ellen diadalmaskodtunk 3:0-ra. Másnap délben a csoportelsőség volt a tét, ahol sajnos 1:3 arányban alulmaradtunk a Szolnoki Műszakitól. Mivel vereségünk okán a másodikak lettünk a csoportban, így az A csoport harmadik helyezettjével játszottunk az elődöntőbe kerülésért. Itt a Kaposvári Munkácsy ellen arattunk 3:0-s győzelmet, ami a legjobb négy közé jutást eredményezte.

Tudtuk, hogy a harmadik nap délelőtti meccs lesz a legnehezebb, mivel az évek óta veretlen Dunaújvárosi Hild ellen kellett játszanunk. A meccs nem a legjobb előjelekkel kezdődött, mivel már a bemelegítésnél lesérült az egyetlen feladónk, Kummer Barnabás. Mind később kiderült, három ujja eltörött, ennek ellenére vállalta a játékot. Ugyan kikaptunk 3:0 arányban, azonban így is mi szorítottuk meg legjobban a későbbi győztes dunaújvárosiakat (a második szettet 32:30-ra buktuk).

A Dunaújváros elleni vereség után a harmadik helyért küzdöttünk, ami a 3:1 arányú győzelmünk ellenére nagyon nehézre sikeredett.

A Csapat minden tagja küzdeni tudása példaértékű volt, a harmadik hely pedig hatalmas eredménynek tudható be, mivel messze a mienk volt a legalacsonyabb szerkezetű csapat.

Csapatunk játékosát, Kiss Mátét, választották a Döntő legtechnikásabb játékosnak

A Csapat tagjai: (állnak): Takács Barnabás, Kovács Dániel, Kiss Máté, Agócs Barna, Kontra Dominik, Csordás Barnabás, (guggolnak): Kulcsár József (csapatvezető), Kummer Barnabás, Bereknyei Bence, Vimola Márk.

A különdíjasok: Kiss Máté (balról): a Legtechnikásabb Játékos.