SIKER A II. ORSZÁGOS RENDÉSZETI CSAPATVERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐJÉBEN

 

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium adott helyet a két napos II. Rendészeti Csapatverseny Országos Döntőjének.

A nevezett 75 iskola csapata közül 20 csapat vívta ki a lehetőséget a döntőn való részvételre. Iskolánk csapata a 9. helyen jutott be a két napos rendezvényre, ahol az első napon az elméleti feladatokat kellett megoldani a résztvevőknek. Ez társadalomismeret, nyelv, informatika és közlekedésismeret feladatokból állt. Másnap a gyakorlati és fizikális számok következtek.

A gyakorlati számokban a büntetés-végrehajtási feladatoknál körlet-és szekrényrendet kellett időre kialakítani, miközben ki kellett a versenyzőknek szűrni 20, az elítélt birtokában nem tartható tárgyat.

A katasztrófavédelmi feladatok a sugárcső szerelést és eszközfelismerést tartalmazták.

A rendőr szakmai feladatok tárgykörében egy járőr törzsőrmester kötelező ruházatát és felszerelését kellett kiválasztani, majd egy próbababát kellett ezekből felöltöztetni, legvégül pedig a taktikai övre kellett felhelyezni az előírt tárgyakat. Természetesen mindezt időre.

A fizikai feladatok körébe a 2000 méteres síkfutás, helyből távolugrás, fekvőtámasz, felülés, hajlított karú függeszkedés, lövészet és akadálypálya tartozott.

Iskolánk csapatának tagjai végig kiegyensúlyozottan, tökéletes koncentrációval versenyeztek. Az akadálypályát csupán nekünk sikerült hibátlanul teljesítenünk, mindezt a legjobb idővel. A fizikális számokban mindössze 0,25 ponttal maradtunk le az első helyről. Végül, 90%-os összteljesítménnyel, megszereztük az összesített második helyet, aminek díjátadó ünnepsége a 2018. április 21-n rendezésre kerülő Rendőrség Napján zajlik majd, ahol a rendészeti képzést folytató 103 intézmény mindegyike képviselteti magát.

 

A Csapat tagjai: Pap Dániel, Elek Richárd, Maretics Márk, Belovics Dominik. Felkészítő: Kulcsár József