Nyelvi Prezentációs Verseny

 

Munkaközösségünk német és angol nyelven, Fenntarthatóság -környezettudatosság témában prezentációs versenyt rendezett, ezzel is kapcsolódva a témahét programjához. Amellett, hogy felhívjuk a figyelmet a környezettudatosság, környezetvédelem fontosságára, az is célunk volt, hogy fejlesszük diákjaink nyelvi és IKT kompetenciáit.

Német nyelven öt, angolon pedig 12, 3-3 fős csapat vállalta a részvételt. Az előadások élvezetesek, ötletesek és színvonalasak voltak. Látható volt, hogy a versenyzőknek rengeteg munkája volt az anyagok elkészítésében. Nem az internetről töltötték le az egészet és szimplán felolvasták, hanem saját maguk próbálták megírni és összeállítani a bemutatott anyagot, ráadásul legtöbben törekedtek arra, hogy fejből mondják el az adott szöveget.

 

(Képek a német versenyről.1.kép: A 9.évfolyamosok is megmérették magukat; 2.kép.: A győztes, 11.A csapata munka közben)

A prezentációk színvonala tanúbizonyságot adott arról, hogy jár hozzánk sok motivált tanuló, akik munkájára lehet számítani és akár a gimnáziumi tanulókkal szemben is megállnák a helyüket.

A német nyelvi verseny első három helyezettje:

  1. 11.A csapata
  2. 10. A csapata
  3. 11.E csapata

Az angol nyelvi versenyen a zsúri nem tudott dönteni az elsők kilétét illetően, így ott holtverseny született. Az első három helyet így a következő csapatok szerezték meg:

  1. 9. C/NY 2. számú csapata és a 10.C 1. számú csapata holtversenyben
  2. 9. C/NY 1. számú csapata
  3. 10.E csapata

 

(Képek az angol versenyről:1.kép: A 9. C/NY 2-es csapata a Nagy-korallzátonyról tartott előadást. 2. kép: A 10.E-sek szakmájukat is bevonták a témába, Ők az elektromos autókról beszéltek)

Gratulálunk az összes résztvevő Csapatnak és Felkészítőiknek!