Haditorna Országos Döntő

 

Még októberben vívták ki a taszári selejtező megnyerésével iskolánkat iskolánk egyik csapata, amely a 10.D osztály tanulóiból verbuválódott (Domoszlai Martin, Latyák Pál, Magyar Milán, Szabó Levente), a jogot az április 24-25-én megtartott országos döntőn való indulásra.

A két napos versenyt Budapesten, a Közszolgálati Egyetemen tartották. Időközben Magyar Milán iskolát váltott, az ő helyét Pucz András (10.D) vette át, aki remekül beilleszkedett a csapatba.

A verseny komplex volt, hiszen elsősegélynyújtási ismeretek (elméleti és gyakorlati egyaránt), lézerfegyveres lövészet, magasság-és távolságbecslés, akadálypálya, katonai totó, gránáthajítás, 4x400 méteres fegyveres váltófutás és tájfutás szerepelt a palettán.

A négy fős csapatok mindegyike remekül felkészült volt, így nagyszerű és színvonalas verseny alakult ki. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a debreceni Kratochvil Károly Honvédelmi Középiskola és Kollégium csapatai vitték a prímet, hiszen intézményüket képviselő három csapat közül kettő a dobogóra jutott (azért lehetett három csapata az iskolának, mivel a megyei győztes csapatuk mellett, kettő másik két országos döntő megnyerésével lehetőséghez jutott, hogy ők is képviseltessék magukat). Közéjük ékelődött be a szekszárdi Csapó Dániel Középiskola csapata.

Fiaink remekül helytálltak a megmérettetésen. A végelszámolásban a 14. helyen végeztünk, ami nagyszerű eredménynek mondható annak tudatában, hogy az ellenfelek többsége végzős tanuló volt, továbbá három héttel később kaptuk meg a hivatalos kiírást, így pedig csak két hét maradt a tényleges felkészülésre.

 

A Csapat tagjai: Latyák Pál, Szabó Levente, Pucz András, Domoszlai Martin, Kulcsár József csapatvezető.

Gratulálunk a Csapatnak!

Külön köszönet Szabó Andreának, Horváth Zsoltnak, Galambos Erikának, Ferka Gabriella Tanárnőnek, Horváth Tamás Tanár Úrnak, amiért segítettek a felkészülésben!