Antigoné a tanteremben

a GÉPÉSZBEN

 

A k2 Színház független színházi műhely. A „k2” név arra utal, hogy a társulat alapítói a kaposvári másodévesek közül kerültek ki.

https://k2szinhaz.hu/

https://www.facebook.com/pg/k2szinhaz/about/?ref=page_internal

ANTIGONÉ

Egy Kreónokon átívelő történet

“…vagy vegyük például az irodalom órát. Hozok egy szabályt. Mondjuk azt, hogy aki nem jegyzetel, egyest kap. Erre valaki fogja magát, és nem jegyzetel, csak, hogy engem bosszantson. Vagy, hogy ő legyen a legmenőbb az osztályban, mert mer nekem ellentmondani. Vagy mert elvei vannak, mint Antigonénak. Mégis mit kéne tennem az ilyennel? Megsimogatni a buksiját, és azt mondani: ügyes vagy? Másnap már senki sem jegyzetelne, én meg foghatnám a fejem, hogy mire mentem a nagy liberalizmusommal. Ismeritek ezt a szót? Mindegy. Elveszíteném a tekintélyem. Márpedig csak akkor tudom nektek tisztességesen leadni az Antigonét, ha hallgattok rám. Úgyhogy hallgassatok. Mindenki jegyzetel, és akkor jóban leszünk. Ha nem, egyes. Ilyen egyszerű. Kérdés? Helyes. Akkor folytassuk!”

                                                                                                           (idézet a k2 oldaláról)

JÁTSZOTTÁK:

Borsányi Dániel
Piti Emőke
Viktor Balázs

RENDEZŐ:
Fábián Péter

KÖZÖNSÉG:
10/D

ELŐADÁS:
2018.05.10. 3 - 4. óra

KRITIKA

k2-s Antigoné bemutató a Gépészbe jött el, és igazán páratlan élményben volt részünk. A foglalkozás lényege az, hogy van egy iskolai osztály (10/D), és a k2 ezzel az osztállyal dolgozza fel az Antigonét.
k2 is azt játszotta el nekünk, hogy van egy osztály, aki a tanár segítségével feldolgozza az Antigonét.
Mi magunk is játékosok, statiszták voltunk, mi voltunk az osztály tagjai, és Balázs (Viktor Balázs) és Réka (Piti Emőke) egy-egy diák közülünk.
Piti Emőke, a k2 színésze azt játszotta el, hogy tanuló, aki amúgy színésznek készül, és valóban el is játssza Antigonét.

Ez az összetett színházi szituáció arra sarkallt bennünket, hogy részesei legyünk az előadásnak: a darab egy pontján fejezzük ki a véleményünket, de legkésőbb a darab végén foglaljunk állást azzal kapcsolatban, hogy milyen a ma iskolájában, vagy milyen az Antigoné világában élni.

KÖSZÖNJÜK K2!!!