Idén is bátrak voltunk

Iskolánk idén is megmérettette magát a május 24-én megrendezésre került „Szólalj meg bátran!” című vetélkedőn. A versenyen, melynek célja hogy bátorítsa a fiatalokat az idegen nyelven való kommunikációra, ez évben hét angol, öt német és négy olasz nyelvet tanuló csapat vett részt.

A diákok két fordulóban bizonyíthatták rátermettségüket. Hat különböző témakörben kellett szituációt megoldaniuk a célnyelven, illetve prezentációt adtak elő a „Kommunikáció régen és most” témakörben.


A zsűri az angolos csapatot külön kiemelte, mint „a legjobb szakgimnáziumi csapatot”. A csapattagok a 10. C osztályból Ivusza Martin, Mészáros Máté és Szemesi Krisztina, a 9. D osztályból Novák Kristóf és Györei Barnabás voltak.


Az angolosok felkészítői Szőke Tímea és Máté- Márton Laura tanárnők voltak.

A németes csapatot Inkeiné Kralicki Zsófia tanárnő készítette fel, a versenyre Havrillay Lívia kísérte őket. A németes csapat tagjai: Kelemen Adrienn, Pintér Márk, Lőczi Gergő 9. D, Bogdán Veronika, Szántó Renáta 10. K osztályos tanulók voltak


Ezen a versenyen került kihirdetésre két másik verseny dobogósainak névsora. Az Eötvöst mindkét versenyszámban képviselték tanulóink. A fordítóversenyt az angol B1 kategóriában Takács Gergő 10. I osztályos tanuló nyerte meg, felkészítője Gerdelics Éva tanárnő. Az idegen nyelvi tájékozódási versenyen pedig a Dömötör Ádám, Hegedüs Csaba összetételű csapat a 3. lett, felkészítőjük Kulcsár József.

Gratulálunk a szép eredményekhez!