Ezüstérem az MLSZ Fair play kupáján

Iskolánk leány labdarúgó csapata a 2017 / 2018-as tanévben újra elindult az MLSZ által szervezett fair play labdarúgó tornán. A körzeti forduló nem túl fényesen indult. Egy hazai pályán elveszített mérkőzés illetve a gyengébb gólkülönbség miatt a torna második helyét szereztük meg. De szerencsére az első két helyen végzettek jutottak tovább a megyei döntőbe.
Szóval, nem feladva, sőt feltüzelve várták a gépészes lányok a cseri úton szervezett 4-es megyei döntőt. Vissza akartak vágni a Csurgói KOLPING Nagyváthy János Gimnázium és a KSZC Széchenyi Kereskedelmi iskoláinak. Előbbinek a tavalyi megyei elsőség, az utóbbinak idei városi elsőség miatt. Sikerült a sok – sok helyzetet gólokra váltani és revansot venni a fent említett csapatoktól.
Irány Veszprém. Sikerért és továbbjutásért mentünk. Idén egészen ütős kis csapat jött össze. A két igazolt Rákóczis labdarúgó mellett a többi amatőr Eötvösös lány is felnőtt a feladathoz, és kiegészítve a rutinosabb duót hatalmas tettet vittek végbe. Négy igen nagy iramú, kemény meccset vereség nélkül lejátszva ismét gólarányon múlóan torna másodikként kvalifikálták iskolánk csapatát a Telki 8-as döntőbe.

Csapat tagjai: Hortobágyi Laura, Dénes Zsanett, Bokor Klaudia,
Győrfi Boglárka, Németh Dóra, Sipos Babett, Horváth Beatrix (Veszprém)

Elérkezett a nagy nap. A BL döntő napján rendezték meg a végső derbit. A sorolást követően B csoportba kerültek lányaink a Nagykanizsai, Váci, Budapesti csapatokkal együtt. Az ellenfeleket felmérve, és esélyt látva a keresztjátékra a dobogó egyikét tűzték ki célul. A körmérkőzések után 1 győzelemmel és 2 döntetlennel továbbjutottak a csoportból. A helyosztón a másik csoportot megnyerő, az országos diákolimpiáról jól ismert Szekszárddal kerültek össze. Nyerhető mérkőzés várt rájuk, ahonnét már egyenes út vezetett a döntőbe. Győzelem hitében mentek is fel a pályára. A nagy izgalmakkal, viszont csak kevés helyzettel teli mérkőzést 1:0 eredménnyel megnyerték. Döntőbe jutottak! A másik ágon büntetőkkel a Vác került be, akikkel a csoportban már játszottak. Erősebb, kiegyensúlyozottabb, kevésbé fáradtabb csapatnak tűnt. A mérkőzést mindvégig uralták. Csapatunk mindent megtéve keményen küzdött, de végül 1:0 vereséget szenvedett. Először kicsit csalódottan, aztán annál nagyobb örömmel, boldogsággal vették tudomásul a lányok, hogy a „ismét” a második hely jutott nekik. Továbbá iskolánk csapatából került ki a torna egyik gólkirálya, Hortobágyi Laura személyében.

Felső sor: Deák Zsuzsanna felkészítő tanár, Dénes Zsanett, Bokor Klaudia, Hortobágyi Laura, Sipos Babett, Weimann Gáborné igazgató
Alsó sor: Győrfi Boglárka, Horváth Beatrix, Németh Dóra, Szántó Lívia (Telki)