SZAKMAI GYAKORLAT = ÚJÍTÁS!

Gurdon Tamás Alex és Vörös Ákos 11. E osztályos tanulók, a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. 8. sz. üzemében töltötték a nyári gyakorlatot. A diákok a gyakorlat alatt egy olyan gépet építettek, amelynek nagy hasznát veszi a gyártás. Újításukkal több minőségi hibát lehet a jövőben kiküszöbölni, illetve a további gyártási folyamatok során használt nagy értékű gyártógépek élettartamát is növeli.

Munkájukért, szakmai tudásukért elismerő oklevelet és ajándékot vehettek át.
Újítás: Az AKG mikrofonok egyik alkatrészéről 100%-ban le kell tisztítani a felesleges teflont, hogy szerelhető legyen. Ezt eddig egy ónfürdővel felmelegített sablonnal csinálták, amire csipesszel tették rá és vették le a munkadarabot, ami több szempontból sem volt jó megoldás. Egyrészt az ónfürdő csak 180-200 C°-ig volt képes melegíteni a sablont, ami nem volt elég a teflonréteg megolvasztására, másrészt a csipesszel való levételnél meghajlíthatták a munkadarabot. Ha a sérült munkadarabot betették a soron következő gépbe, az sértette a sablont, aminek 2 millió forint a cseréje.
A diákok a felügyelőjük támogatásával építettek egy gépet, ami a tisztítósablont 250-280 C°-ra melegíti, valamint egy gomb segítségével egy sűrített levegős munkahenger löki le a sablonról a munkadarabot. Ezzel az eljárással nem hajlik meg, így kisebb eséllyel sérti a soron következő gépet, ezáltal megnöveli a nagy értékű szerszám élettartamát.

GRATULÁLUNK MUNKÁJUKHOZ!

Forrás:
A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. belső webfelülete. Köszönjük a tájékoztatást Boros Máriának!

Sajtómegjelenés:
http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/07/18/fiatal-ujitok-a-videotonnal.html