NATO nap az Eötvösben

A NATO megalakulásának 70., Magyarország szervezethez történő csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából 2019. április 25-én NATO nap zajlott iskolánkban.
A programot a Honvédelem és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete hozta el hozzánk, melynek megvalósításában iskolánk mellett a HM. 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái is részt vettek.

A nap folyamán az érdeklődök megtekinthették a NATO történetéről, szervezetéről összeállított, „Hét évtized a békéért és szabadságért” elnevezésű kiállítást, a pedagógusok konferencián vehettek részt, a diákok pedig bemutatókon, játékokon keresztül ismerkedhettek meg a NATO-val és a katonák világával.

A pedagógusok számára tartott „Húsz év szövetségben, biztonságban” című konferencián Dr. Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének vezetője, Domonkos Tamás, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője, Kátai Róbert őrnagy, helyőrségkommendáns, Dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd ügyvezetője és iskolánk igazgatója, Weimann Gáborné tartott színvonalas előadást. A konferencia célja olyan ismeretek, módszerek átadása és megvitatása volt, amelyek elősegítik ráirányítani az ifjúság figyelmét Magyarország biztonságára, a hazánk biztonságát garantáló szövetségi együttműködés fontosságára.
Ezzel párhuzamosan a diákok 6 állomáson ismerkedhettek az érdekes bemutatókkal. Nagy sikert aratott körükben a lézerharc, a katonai járművek bemutatója, Papp István korábbi békefenntartó katona beszámolója, aki mesélt elrablásának napjairól is.

Reméljük, a látványos programmal sikerült tanulóink ismereteit tovább bővítenünk.
Amennyiben többet szeretnél tudni a témáról, sok érdekességet találsz a következő oldalon:
www.mivagyunkanato.hu
Külön felhívjuk figyelmeteket az oldalon található NATO@70 filmpályázat felhívására, mellyel értékes nyereményekre tehettek szert.
Köszönjük a Honvédelem és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének, hogy lehetővé tette a program iskolánkban történő megvalósítását.
Sajtómegjelenés:
Kapos.hu