A duális szakképzés erősítését célzó program a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában

Karriernap

A Kaposvári Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése (GINOP 6.2.3-17-2017-00005) pályázat keretében 2020. január 14-én Karrier napra került sor, melynek keretében a Kaposvári Szakképzési Centrum kaposvári tagintézményének több száz végzős tanulója ismerkedhetett meg a szakmájuk adta karrier utakkal, lehetőségekkel. Ennek érdekében a régió több felsőoktatási intézményét is meghívtuk a rendezvényre, illetve a helyi gazdaság azon szereplőit, akik munkavállalási lehetőségeket tudnak biztosítani tanulóink számára.

A rendezvényt Borhi Zsombor, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg 10 órakor. Köszöntőt mondott Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója és Takács Szilvia, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma megbízott tagintézmény-vezetője.

Galéria a képre kattintva

Képgaléria a képre kattintva

A rendezvény részeként a meghívott szervezetek kiállításán túl számos, pálya- és munkavállalást segítő program is megvalósult. Így a tanulók előadást hallhattak például a jövő munkahelyeiről, a 3D nyomtatás lehetőségeiről, karrier teszt és döntési fa segíti a végzősöket a helyes útirány megtalálásában, önéletrajz írási és állásinterjúval kapcsolatos előadással bővíthették ismereteiket, illetve hallgatói élménybeszámolókon keresztül kaphatnak képet a felsőoktatás életéről.

sajtómegjelenés:

Kaposvármost.hu

Sonline

Somogyivár