Kedves Végzős, Érettségi Előtt Álló Tanulóink!

Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt módosításra került az érettségi vizsga rendje. A jogszabályt itt olvashatjátok: jogszabály
Ezzel kapcsolatban szeretnénk benneteket – kiemelve a főbb változásokat – az alábbiakról tájékoztatni.

  • 2020. május 4-vel minden érettségi vizsgára jelentkezett végzős számára lehetőség lesz megkezdeni a vizsgákat.
  • Ebben a vizsgaidőszakban csak írásbeli vizsgák lesznek. A szóbeli vizsgák elmaradnak.
  • Kivételt képez a testnevelés, amit szóbeli vizsgával kell teljesíteni. A gyakorlati vizsga ebből a vizsgatárgyból elmarad.
  • Szóbeli vizsgát is tesznek azok, akik egy adott vizsgatárgyból elérték ugyan a 12 %-ot, de nem érték el a 25 %-ot. Az ő esetükben a vizsga eredménye a két vizsgarész alapján kerül megállapításra.
  • Akik úgy döntenek, hogy ebben a vizsgaidőszakban nem kívánnak vizsgát tenni, azok a következő oldalon tudnak tájékozódni a vizsgajelentkezés törlésének menetéről:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020tavaszi_vizsgaidoszak/vizsgajelentkezes_modositasa/

Kérünk mindenkit, csak az itt található kérelmet használja a jelentkezés törlésének vagy módosításának kérése esetén! A kérelmet a kaposvari.eotvos@gmail e-mail címre küldhetitek meg legkésőbb 2020. április 21-ig. Kérünk benneteket, a kérelem beadásáról tájékoztassátok osztályfőnökötöket is!

  • A vizsgák pontos időpontjáról, helyszínéről várhatóan a jövő héten a Kréta naplón keresztül mindenki megkapja Vizsgabehívóját. Kérünk benneteket, figyeljétek üzeneteiteket!
  • A vizsgával kapcsolatos további információkról folyamatosan tájékozattunk benneteket a Krétán, illetve az intézmény honlapján és közösségi oldalain keresztül.

Jó felkészülést kívánunk a vizsgákra! Bízunk bennetek, hogy ebben a különleges helyzetben is helyt tudtok állni! #EGYÜTTSIKERÜL

                                                                                    Az intézmény nevelőtestülete nevében
                                                                                               Takács Szilvia igazgató