Eötvös Fizika Csapatverseny

Az utóbbi tíz évben több tárgy esetében nehézzé vált a versenyeztetés. Egyrészről azért, mert az új kerettantantervek alacsony óraszámot biztosítottak a természettudományos tárgyaknak, másrészről pedig azért, mert bizonyos versenyek önköltségesek lettek. Az ingyenes versenyek pedig sokszor legyőzhetetlen akadályokat gördítettek a diákok elé, amelyek a sikerélmény és a motiváció elvesztését eredményezték. Új versenyek indításának az igénye sokunkban felmerült. Olyan versenyt szerettünk volna létrehozni, ahol a gyerekek valódi sikereket érnek el és közben megkedvelik nemcsak az adott tárgyat, hanem a megmérettetést is.


A versenyt idén 2020. szeptember 09- én szerveztük meg. Minden osztályból négytagú csapatok szerveződtek, akik már előre felkészültek egy érdekes kísérlettel. Az első órában egy feladatsort és egy keresztrejtvényt oldottak meg diákjaink, majd a második és a harmadik órában bemutatták kísérleteiket, az előre elkészített prezentációjuk segítségével. Nagy érdeklődés övezi ezeket a kísérleteket, hiszen rendkívül látványosak.

Öttagú bírálóbizottság értékelte a kísérletek bemutatását, kivitelezését valamint a hozzájuk készített prezentációkat. A kijavított feladatsorból, a keresztrejtvényből és a kísérletek értékeléséből született meg a végeredmény.

Két kategóriában hirdettünk győzteseket. A kezdők versenyét (9-10. évfolyam) a 10. E osztály „10 Elegante” csapata nyerte meg, a haladók kategóriájában (11-12. évfolyam) pedig a „KRPC Csapat” bizonyult a legjobbnak a 12. B osztályból.

 

 

 

 

 

A gyerekek nagy lelkesedéssel készülnek minden évben erre a versenyre, ami nekünk, tanároknak is igazi élményt jelent.