Programjaink

KOLLÉGIUM 40

Kollégiumunk 40 éves alapításának és fennállásának alkalmából színes programokkal vártuk az érdeklődőket.

A nyitónapon 2018.10.01-én tanulónk Tóth Zsombor: Szeptember című fotókiállítását láthatták a fotózás iránt érdeklődők. A megnyitón Bedő Kornél a Compur Fotóklub elnöke méltatta Zsombor munkáit. Délután a Kultúr Találka együttes megzenésített versekkel szórakoztatta a hallgatóságot.

A második napon a főzésé volt a főszerep. A kollégiumi csoportok főzőversenyen mérhették össze tudásukat. A zsűrit nehéz helyzet elé állította a sok finomság értékelése.

A harmadik napot Terényi Zoltán kollégiumunk első, alapító igazgatójának előadása vezette be, „Somogy 2000” című térplasztikájáról tartott előadásával a 11/d osztályban. Délután ünnepi műsorra került sor. Weimann Gáborné igazgatónő köszöntötte a szép számú vendégsereget, majd Zsom János kollégiumvezető köszöntője után meghívott vendégeink is hozzátették gondolataikat az ünnepi alkalomhoz.

Csiba Ágota a KSZC főigazgatója emléklapot adott át a kollégium 40 éves évfordulója alkalmából és egy 300.000 forintos szabad felhasználású támogatást is ajándékozott az intézménynek. Dér Tamás alpolgármester beszédében kitért arra, hogy nem vendégként érkezett, mivel iskolánkban tanított hosszú éveken át. A kollégiumnak a város által adományozott emlékplakettel kedveskedett. A Terényi Zoltán nyugalmazott kollégiumigazgató által tervezett és a kollégiumban felállított térplasztika újraavatásával zárult a megemlékezés, amelyen tanulóink színvonalas műsort mutattak be. A nap zárórendezvénye a nyugdíjas találkozó volt, ahol egykori dolgozóinkat láttuk vendégül.

A negyedik napon kollégiumok közötti vetélkedőre került sor, melyen öt csapat mérte össze tudását. A vidám, játékos feladatok sok mosolyt csaltak a résztvevők és a zsűri arcára is. Valamennyi versenyző elégedetten távozott, az első három csapat díjazásban részesült.

Október 5-én, a kollégiumunk 40 éves fennállása alkalmából zajló ünnepségsorozat lezárásaként rendeztük meg az iskolánkban működő „Gépészek a Gépészekért” Alapítvány 6. jótékonysági bálját.

A rendezvény megnyitóján Weimann Gáborné igazgató, kuratóriumi tag köszöntője után Fisli István elnök beszélt az alapítvány működéséről, fő céljairól, és az elmúlt év legfontosabb eredményeiről. Műsorral is készültünk a mintegy 100 fős vendégsereg számára. A tavaly megismert nagybajomi San Dance Studio TSE fiataljai (vezetőjük Berkes Sándor) látványtáncokat adtak elő, Szeberényi Gergő 9.C osztályos tanuló pedig énekelt. A színvonalas műsor remekül megalapozta az este hangulatát.

Az ünnepi vacsora  - melyet az elmúlt évekhez hasonlóan a Patent Bt. készített - ismét nagy sikert aratott, A sertésszelet jóasszony módra és a töltött káposzta mellett hidegtálak, saláták, rétesek, sárgarépatorta és aprósütemények kerültek az asztalra. A hajnalig tartó tánchoz és mulatozáshoz a hagyományokhoz híven – immár új énekessel - a népszerű Fagyi Band zenélt. A tombolasorsoláson dísztárgyak, ajándékcsomagok, értékes háztartási gépek, és több torta is gazdára talált.

Vendégeink visszajelzése alapján mindenki nagyon jól érezte magát rendezvényünkön, és sokan jelezték, hogy jövőre is szívesen részt vesznek majd alapítványunk bálján.

 

Köszönjük minden tanulónak, osztálynak, szülőnek, dolgozónak, partnernek a tombolatárgy felajánlásokat és a támogatói jegyek vásárlását, mellyel hozzájárultak a bál megrendezéséhez, és alapítványunk további sikeres működéséhez!

 

Támogatóink:

 

Videoton Elektro – Plast Kft.

Kometa ’99 Zrt.

Kapos Járműgyártó és Javító ZRT. Tamás László

Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt.

 

Kategoria: 

HÁZI SZAKMAI VERSENYEN ADHATTAK SZÁMOT TUDÁSUKRÓL DIÁKJAINK

A rendészeti ágazatban tanuló 10. és 11. évfolyamos diákjaink, összefüggő szakmai gyakorlatuk részeként versenyen mérhették össze tudásukat. A versenyt a rendőrség szakemberei szervezték, és minden területen számon kérték a tanulóktól a gyakorlaton szerzett tudásukat: volt rendészeti, katasztrófavédelmi, KRESZ-ismereti, polgárőri, elsősegély-nyújtási, fizikai erőnléti feladat is. Minden résztvevőnek gratulálunk, köszönjük a szervezők és a lebonyolítók áldozatos munkáját!

Sajtómegjelenések:
http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/07/07/szakmai-gyakorlat-a-rendeszeti-szakos-tanuloknak.html
http://kapos.hu/hirek/kek_hirek/2018-07-07/vetelkedo_a_zsarukepzoben.html

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/szakmai-vetelkedo#6

 

Kategoria: 

„HALHATATLANOK” VOLTAK A VENDÉGEINK

            Június 14-én vendégül láthattuk a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének két tagját: Rejtő Ildikót és Wichmann Tamást. Tanulóink és tanáraink egy jó hangulatú élménybeszámolón vehettek részt, amelynek a végén beszélgetésre, kvízjátékra és dedikációra is jutott idő.

Kattintson az albumhoz

Kattintson az albumhoz

            A két sportoló példaértékű élete, emberi nagysága elvarázsolt mindenkit, reméljük, hogy több hasonló élményben lehet még részünk!

Sajtómegjelenések:

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/rejto-ildiko-es-wichmann-tamas-volt-a-gepesz-vendege-1093044/

https://www.sonline.hu/sport/sportjegyzet/halhatatlan-1102740/

https://www.sonline.hu/sport/helyi-sport/befejezetlen-albumok-ot-olimpian-het-ermet-nyert-rejto-ildiko-1099002/

http://www.halhatatlanmse.hu/

 

Tanulóink a drogprevencióért dolgoztak

A Somogy megyei rendőrök drogprevenciós rendezvényen hívták fel a diákok figyelmét a szabályok betartására. A kampányfilm elkészítésében főszerepet kaptak iskolánk diákjai:

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai - a társszervek bevonásával - 2018. június 13-án, Kaposváron szerveztek egy Törés elnevezésű drogprevenciós programot, amelynek keretében egy közlekedési balesetet szimuláltak.

Az esemény előzményeit egy ledfal segítségével levetített videón mutatták be a nézőknek, ami után cseppenhettek bele a baleseti szituációba. A mentési akció minden mozzanatát „testközelből” követhették végig a rendezvényre meghívott gyerekek.

A művérrel „fűszerezett” és valóban élethűre sikeredett bemutatónak az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a bódult és ittas vezetés következményeire, valamint a sebességtúllépés veszélyére és biztonsági öv használatának fontosságára.

A diákok végig érdeklődve figyelték a szervek összehangolt munkáját a nem mindennapi eseményen.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/drogprevencio/tores#9

Kategoria: 

Az épülő Kaposvári Arénához látogattak tanulóink

Május 30-án a gépészet és a villamosipar és elektronika ágazat 11. osztályos tanulói pályaorientációs napon vettek részt a Kaposvári Foglalkoztatási Paktum szervezésében. A program során előadást hallhattak a kaposvári foglalkoztatás jelenlegi helyzetéről, arról, hogy milyen nagy a hiány azokból a szakmákból, amelyeket tanulják. Tájékoztatást kaptak a lehetőségeikről, az adott szakmákban elérhető fizetésekről, és a végén ellátogattak az épülő Kaposvári Arénához, ahol testközelből tanulmányozhatták a későbbi foglalkozásukat.

Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek!

Sajtómegjelenések:

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/szakmajuk-fogasaival-ismerkedtek-a-diakok-az-arena-epitesen-1069966/

http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2018-05-30/testkozelbol_bemutatni_a_hianyszakmakat.html

http://kapos.hu/videok/kapospont_hirmusor/2018-05-30/hirado_2018_majus_30_szerda.html 4:11-től látható a riport.

Kategoria: 

Antigoné a tanteremben

a GÉPÉSZBEN

 

A k2 Színház független színházi műhely. A „k2” név arra utal, hogy a társulat alapítói a kaposvári másodévesek közül kerültek ki.

https://k2szinhaz.hu/

https://www.facebook.com/pg/k2szinhaz/about/?ref=page_internal

ANTIGONÉ

Egy Kreónokon átívelő történet

“…vagy vegyük például az irodalom órát. Hozok egy szabályt. Mondjuk azt, hogy aki nem jegyzetel, egyest kap. Erre valaki fogja magát, és nem jegyzetel, csak, hogy engem bosszantson. Vagy, hogy ő legyen a legmenőbb az osztályban, mert mer nekem ellentmondani. Vagy mert elvei vannak, mint Antigonénak. Mégis mit kéne tennem az ilyennel? Megsimogatni a buksiját, és azt mondani: ügyes vagy? Másnap már senki sem jegyzetelne, én meg foghatnám a fejem, hogy mire mentem a nagy liberalizmusommal. Ismeritek ezt a szót? Mindegy. Elveszíteném a tekintélyem. Márpedig csak akkor tudom nektek tisztességesen leadni az Antigonét, ha hallgattok rám. Úgyhogy hallgassatok. Mindenki jegyzetel, és akkor jóban leszünk. Ha nem, egyes. Ilyen egyszerű. Kérdés? Helyes. Akkor folytassuk!”

                                                                                                           (idézet a k2 oldaláról)

JÁTSZOTTÁK:

Borsányi Dániel
Piti Emőke
Viktor Balázs

RENDEZŐ:
Fábián Péter

KÖZÖNSÉG:
10/D

ELŐADÁS:
2018.05.10. 3 - 4. óra

KRITIKA

k2-s Antigoné bemutató a Gépészbe jött el, és igazán páratlan élményben volt részünk. A foglalkozás lényege az, hogy van egy iskolai osztály (10/D), és a k2 ezzel az osztállyal dolgozza fel az Antigonét.
k2 is azt játszotta el nekünk, hogy van egy osztály, aki a tanár segítségével feldolgozza az Antigonét.
Mi magunk is játékosok, statiszták voltunk, mi voltunk az osztály tagjai, és Balázs (Viktor Balázs) és Réka (Piti Emőke) egy-egy diák közülünk.
Piti Emőke, a k2 színésze azt játszotta el, hogy tanuló, aki amúgy színésznek készül, és valóban el is játssza Antigonét.

Ez az összetett színházi szituáció arra sarkallt bennünket, hogy részesei legyünk az előadásnak: a darab egy pontján fejezzük ki a véleményünket, de legkésőbb a darab végén foglaljunk állást azzal kapcsolatban, hogy milyen a ma iskolájában, vagy milyen az Antigoné világában élni.

KÖSZÖNJÜK K2!!!

 

Kategoria: 

A mi kertünk

 

            „Az vagy, amit megeszel.”- hangzik a mondás. Sokan sokféleképpen próbálják felhívni figyelmünket az egészséges táplálkozás fontosságára. Ezt halljuk a televízióban, olvashatjuk a neten és részt vehetünk számos rendezvényen, melyek ugyanezt az üzenetet közvetítik. A Gépész diákjai mostantól egészen különleges módon is részesei lehetnek a Menő Menzák pályázat által támogatott egészség-mozgalomnak, hiszen megnyitotta kapuit az iskola biokertje.

Mérföldkövek

Nyelvi Prezentációs Verseny

 

Munkaközösségünk német és angol nyelven, Fenntarthatóság -környezettudatosság témában prezentációs versenyt rendezett, ezzel is kapcsolódva a témahét programjához. Amellett, hogy felhívjuk a figyelmet a környezettudatosság, környezetvédelem fontosságára, az is célunk volt, hogy fejlesszük diákjaink nyelvi és IKT kompetenciáit.

Német nyelven öt, angolon pedig 12, 3-3 fős csapat vállalta a részvételt. Az előadások élvezetesek, ötletesek és színvonalasak voltak. Látható volt, hogy a versenyzőknek rengeteg munkája volt az anyagok elkészítésében. Nem az internetről töltötték le az egészet és szimplán felolvasták, hanem saját maguk próbálták megírni és összeállítani a bemutatott anyagot, ráadásul legtöbben törekedtek arra, hogy fejből mondják el az adott szöveget.

 

(Képek a német versenyről.1.kép: A 9.évfolyamosok is megmérették magukat; 2.kép.: A győztes, 11.A csapata munka közben)

A prezentációk színvonala tanúbizonyságot adott arról, hogy jár hozzánk sok motivált tanuló, akik munkájára lehet számítani és akár a gimnáziumi tanulókkal szemben is megállnák a helyüket.

A német nyelvi verseny első három helyezettje:

 1. 11.A csapata
 2. 10. A csapata
 3. 11.E csapata

Az angol nyelvi versenyen a zsúri nem tudott dönteni az elsők kilétét illetően, így ott holtverseny született. Az első három helyet így a következő csapatok szerezték meg:

 1. 9. C/NY 2. számú csapata és a 10.C 1. számú csapata holtversenyben
 2. 9. C/NY 1. számú csapata
 3. 10.E csapata

 

(Képek az angol versenyről:1.kép: A 9. C/NY 2-es csapata a Nagy-korallzátonyról tartott előadást. 2. kép: A 10.E-sek szakmájukat is bevonták a témába, Ők az elektromos autókról beszéltek)

Gratulálunk az összes résztvevő Csapatnak és Felkészítőiknek!

 

Kategoria: 

Menő menza kialakítása az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban

 

EFOP-1.8.5-17-2017-00290

Menő menza kialakítása a Kaposvári Eötvös Loránd Műszaki

Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban

 

Pályázatunk 2018. március 1. és 2019. március 1. között kerül megvalósításra. Célja az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátítása; az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés érdekében a fiatalok étkezési kultúrájának, étkezési szokásainak javítása.

Kategoria: 

Szakmák éjszakája 2018.

2018. április 13-án, pénteken a Szakmák éjszakáján szervezett interaktív játékos csapatverseny keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők az iskolánkban oktatott szakmákkal, adhattak számot a velük kapcsolatos eddigi ismereteikről.

A jó hangulatú vetélkedő eredménye:

1. helyezett: KOCKÁSOK (a Kisfaludy utcai Tagiskola csapata)

2. helyezett: PÁRDUCOK (az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és AMI Nágocsi tagintézménye csapata)

3. helyezett: NEKEM 8 (a Szennai Fekete László Általános Iskola Kaposfői Tagiskola csapata)

Különdíjat kapott: Spilák Barni 7 és fél éves tanuló aki korát meghazudtoló módon teljesítette a feladatokat.

Minden résztvevő ajándékot kapott, a nyerteseknek külön gratulálunk!

Meghirdetett rajzpályázatunkra számtalan igényes pályamű érkezett melyeket három kategóriában díjaztunk:

3 – 4. osztályos kategória

I. Nieder Zsóka Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

II. Virág Aletta Toldi LTP-i Tagiskola

III. Varju Dorka Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

Különdíj: Simor Flóra Lilla Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

 

5 – 6. osztályos kategória

I. Kiss Bálint Vendel Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

II. Nagy Georgina Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

III. Kovács Bence Lengyeltóti Fodor András Ált. Isk. és Alapfokú M. I.

Különdíj: Nieder Máté Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

 

7 – 8. osztályos kategória

I. Nyári Arnold Tibor Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

II. Nagy Vivien Toldi LTP-i Tagiskola

III. Geréb Janka Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

Különdíj: Fábián Dávid Andocsi Szt. Ferenc Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

A rajzokból készített kiállítás két hétig tekinthető meg az iskola aulájában.

Sajtómegjelenések:

http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2016/04/16/szakmak-ejszakaja-kaposvaron.html

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/mindenki-lehetett-fodrasz-cukrasz-a-szakmak-ejszakajan-1023683/

 

 

Kategoria: 

Digitális Természettudományi Nap

 

A Digitális Témahét keretein belül, 2018. április 12-én, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Digitális Természettudományi Napot rendezett a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban.
Diákjaink és tanáraink is bemutatkoztak a következőkkel:

Tanulói bemutatók:

1. Saját készítésű programozható elektronikák, robot bemutatása (Ilisics Martin és Gáspár Ákos 12. E),
2. Saját készítésű lebegő mágnesvasút modell bemutatása (Farkas Péter, Ferencz Viktor és Gál Dávid 13. C).

Tanári bemutatók:

1. E-learning tananyag készítése és tartalommegosztás (Mike Gábor),
2. Hogyan készítsünk robotot? (Szabó Sándor),
3. A Kahoot! szavazórendszer felhasználási lehetőségei (Weimann Gáborné).

 

 

Kategoria: 

2018. március 27. Diáknap

A 2017-2018. tanévben megrendezett Diáknapi eseményünkön 7 osztály szállt egymással versenybe, hogy a legtöbb szavazatot gyüjtő közösség elnyerhesse az iskola kulcsát és a vele járó diákigazgató címet.

Az induló osztályok a következők voltak: 10A, 11B, 10C, 11D, 11E, 11K, Virág utcai "Gladiátorok".

A legtöbb szavazattal a Virág utcai "Gladiátorok" kerültek a dobogó első fokára.

 

Kategoria: 

Tisztelt Szülők és Tanulók!

Az intézményünkben működő Gépészek a Gépészekért Alapítvány az EFOP 1. 8. 5-17. "Menő Menzák az iskolában" elnevezésű pályázat keretein belül

2018. március 28-án, szerdán 9. 30 – 10. 30 – ig

egészséges életmódot, egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumot tart Béres Alexandra fitnesz világbajnok, Európa-bajnok, magyar bajnok, valamint curling magyar bajnok és Európa – bajnok sportoló, életmód tanácsadó részvételével.

Alexandra 09:30-tól 10:00 -ig iskolánk tornatermében tart egy átmozgató, alakformáló edzést. Ezt követően 10: 00-tól 10:30-ig a kollégium társalgójában közös salátakészítés lesz a program. A közös ételkészítés közben a résztvevők hasznos tanácsokat kaphatnak az egészséges táplálkozással, egészséges életmóddal kapcsolatban, és kérdéseket is tehetnek fel Alexandrának.

A sportolóról még több információt találnak weboldalán: https://www.beresalexandra.hu/

Minden kedves érdeklődő szülőt és tanulót szeretettel várunk!

 

 

Kategoria: 

VI. „LÉGY A SZAKMÁD MESTERE!” KIÁLLÍTÁS

 

A 2018. március 19-23. közötti időszakban bonyolítottuk le hagyományos rendezvényünket a Kaposvár-Somogyi Tehetségsegítő Tanáccsal és a Kaposvári Szakképzési Centrummal együttműködve, ahol a szakmájukban tehetséges tanulók mutatkoztak be.

A hétfőn tartott nagyszabású megnyitó ünnepségen a résztvevőket Pölöskei Gáborné (Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Felnőttképzésért felelős Helyettes Államtitkár Asszony), Biró Norbert (Somogy Megyei Közgyűlés Elnöke) és Sárdi Péter (Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Elnök Úr) köszöntötte, valamint tehetséges tanulók produkcióit is láthattuk.

Dr. Bögölyné Róber Judit (tagozatvezető) irányítása alatt készültek a bemutató standok, ahol kivétel nélkül nagyon színvonalas tanulói projekteket ismerhettek meg az érdeklődők.

Minden résztvevő iskola egy tehetséges tanulója – intézménye ajánlása alapján – egy szlovéniai kiránduláson vehet részt jutalomképpen:

 • Büki Amanda, a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója,
 • Mészáros Mátyás, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója,
 • Szabó István, a Kaposvári SZC Szigeti- Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója,
 • Baumgartner Bettina Judit, a a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója,
 • Dobos Klaudia, a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziuma tanulója,
 • Orsós Sándor, a Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója,
 • Gyánó Szilvia, a Kaposvári SZC Jálics Ernő Szakgimnáziuma, Szakképzőiskolája és Szakiskolája tanulója,
 • Németh Zsombor, a Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója,
 • Kárász Vivien, a SzekszárdiSZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákja,
 • Vámosi Norbert, a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákja,
 • Horváth Patrik, a Kaposvári SZC Lamping József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója,
 • Meláth Bence, a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja,
 • Graf Andreas, a Kaposvári SZC Barcsi Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója,
 • Molnár Máté, az FM DASzK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója,
 • Kunvári Janka, a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium diákja.

Gratulálunk nekik, jó kirándulást kívánunk!

A hét folyamán a kiállítást folyamatosan látogatták az általános iskolai csoportok és egyéni érdeklődők is. A regisztrációs ívek alapján több, mint 900 fő volt kíváncsi a szakmájukban tehetséges tanulók munkáira, felkészülési folyamatára.

Köszönjük, minden közreműködő munkáját!

Az eseményről készült képek megtekinthetők a galériában:

Az esemény sajtómegjelenései:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/somogy/hirek/atadtak-a-kaposvari-szakkepzesi-centrum-felujitott-epuletet

http://www.kszc.hu/joomla/index.php/rendezvenyeink/559-talentumok-a-kozeppontban

http://kaposvarhirado.hu/igy-dolgoznak-szakmajuk-legjobbjai

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/fiatalok-de-mar-szakmajuk-mesterei-998031/

A Kapos Extra 2018. március 22-i számában megjelent:

 

Kategoria: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Programjaink csatornájára