Robotokkal a magas színvonalú szakképzésért

A szakképzés színvonalának növelése érdekében Kaposvár Megyei Jogú város jóvoltából és a Kaposvári Fejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével intézményünkben került beüzemelésre két – ipari környezetben is használható – oktató robot, melyek ünnepélyes átadójára 2020. október 19-én került sor.

Az átadó ünnepségen Szita Károly polgármester úr mellett részt vett Uhlig Rita, a Kaposvári Fejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, jelen voltak a robotokat szállító Robotcenter Kft munkatársai, illetve a Kaposvári Szakképzési Centrum vezetői is.

Az intézmény oktatói nagyon örültek annak, hogy ezekkel az újgenerációs, a 21. század digitális kihívásainak eleget tevő robotokkal lehetőségük lesz tanulóink tudását fejleszteni, motivációjukat erősíteni a robotika, irányítástechnika, programozás területén. Az első érdeklődő tanulók az 5/13. A osztály végzős gépgyártástechnológiai technikusai voltak, akik elsőként kaptak lehetőséget a robotok programozására. Munkájukat siker koronázta, amit az ünnepségen be is tudtak mutatni a megjelent vendégeknek.